Nick Schilder: “Ik voelde de drang om iets anders te doen”

ByPeter De Smedt

11 september 2024
Foto: Goddeau.com

Nick Schilder was niet meteen overtuigd toen ze hem vroegen om een documentaire te maken over zijn leven na Nick & Simon. Hij liet zich dan toch overhalen, maar toch zijn er momenten geweest waarop hij misschien een beetje ging twijfelen.

“Vooral toen ik in Londen was om met onbekende singer songwriters nummers te maken. Ik voelde een innerlijke drang om iets totaal anders te doen dan ik hiervoor heb gedaan. Maar dat was wel een zoektocht”, zegt Nick in Veronica Superguide.

De zanger moest opnieuw zijn draai vinden en moest zich aanpassen aan een nieuwe manier van werken. De eerste dagen zijn er dan ook weinig nummers geschreven.

“Dan ga je toch denken; dit is een slecht idee. Het is best wel koorddansen geweest, want wat nou als het niet was gelukt. Was ik daarna weer iets Nederlandstalig gaan maken? Daar wordt je geloofwaardigheid niet beter van.”

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is eindredacteur van Goddeau.com en al meer dan 25 jaar actief op het wereldwijde web. Zonder enige opleiding begon hij in 1998 met een eerste website, ondertussen zijn er meerdere websites die elke maand miljoenen bezoekers aantrekken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *