Prinses Laurentien drijft het op de spits

ByPeter De Smedt

14 september 2024
Foto: RVD - Jeroen van der Meyde

Dat de band tussen prinses Laurentien en koningin Maxima nooit echt sterk is geweest, dat is geen verrassing meer. Maar nu lijkt de vete tussen de twee dames een hoogtepunt te bereiken.

Laurentien heeft veel ambities en dat komt de koninklijke familie niet altijd ten goede. Eerst was er de toeslagenaffaire en niet veel later werd de prinses van grensoverschrijdend gedrag beschuldigd.

Dat heeft de prinses ertoe aangezet om haar functie neer te leggen. Maar toen maakte ze nog een grotere fout. Laurentien zei namelijk: ‘Ik ben nog nooit, in twintig jaar, gedoe geweest.’

En dat blijkt niet waar te zijn. Er waren veel eerder al problemen met Laurentien bij een kinderpanel. Lea Bouwmeester was voorzitter van dat panel en is vertrokken vanwege Laurentiens gedrag, weet Story.

De vrouw van prins Constantijn is toen al aangesproken geweest over haar gedrag door ene Alexandra van Huffelen. En laat zij nu net staatsecretaris van Koninkrijksrelaties zijn geweest. Als de koning en koningin vragen hadden over het gedrag van Laurentien, dan was Alexandra hun eerste aanspreekpunt.

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is eindredacteur van Goddeau.com en al meer dan 25 jaar actief op het wereldwijde web. Zonder enige opleiding begon hij in 1998 met een eerste website, ondertussen zijn er meerdere websites die elke maand miljoenen bezoekers aantrekken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *