Koningin Maxima: “Ze hadden hun moeder als voorbeeld”

ByPeter De Smedt

13 oktober 2024
Amalia, Willem-Alexander, Alexia, Maxima, ArianeFoto: RVD-Micha Schoemaker

Hoewel Maxima haar kinderen vaak moest achterlaten bij Willem-Alexander voor haar job bij de VN, ziet ze er ook de voordelen van in dat ze zo’n honderd keer het vliegtuig heeft moeten nemen.

“’Nu denk ik ook: ze hadden hun moeder als voorbeeld van een vrouw die altijd werkte en er altijd voor ging. Ik denk, ik hoop, dat zij dat ook zullen doen”, citeert Weekend Maxima.

Maxima werkt 20 jaar voor de VN, waaronder 15 jaar als pleitbezorger. Dat doet ze in combinatie met haar baan als koningin.

In die vijftien jaar zorgde ze ervoor dat financiële diensten voor iedereen beschikbaar werden. En zodat iedereen een bankrekening kon openen en veilig kon sparen

“Het heeft zijn vruchten afgeworpen. We zijn aan het eind van die vijftien jaar, we zijn begonnen met slechts vijftig procent van de wereldbevolking die toegang had tot financiële diensten. En nu is het tachtig procent. Ik ben dus heel trots op wat bereikt is. Er is veel werk verricht”

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is eindredacteur van Goddeau.com en al meer dan 25 jaar actief op het wereldwijde web. Zonder enige opleiding begon hij in 1998 met een eerste website, ondertussen zijn er meerdere websites die elke maand miljoenen bezoekers aantrekken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *