Wolter Kroes: “Het kwam allemaal bij hem vandaan”

ByPeter De Smedt

14 oktober 2024
Foto: Goddeau.com

De fans van Wolter Kroes zullen alle liedjes van de zanger zonder twijfel helemaal vanbuiten kennen. Zeker een nummer als ‘Laat Me Los’ dat de allereerste grote hit van Wolter werd in Nederland.

“Het is een liedje uit Italië van Aleandro Baldi en was mijn eerste top 40-hit. Ik heb er fantastische herinneringen aan. Uitverkochte avonden in Ahoy en de Heineken Music Hall. Tot op de dag van vandaag brult het publiek het nog steeds mee”, zegt Wolter in Party.

Maar de allerbekendste hit van Wolter is misschien toch wel ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’. Een nummer dat geschreven is door Jacques van Eijck.

“Ik weet nog heel goed dat ik voor het eerst bij hem thuiskwam. Na drie kwartier zaten we in de studio en hadden we de grootste lol met elkaar en dat is uiteindelijk een vriendschap voor het leven geworden. Al mijn grootste hits komen bij hem vandaan.”

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is eindredacteur van Goddeau.com en al meer dan 25 jaar actief op het wereldwijde web. Zonder enige opleiding begon hij in 1998 met een eerste website, ondertussen zijn er meerdere websites die elke maand miljoenen bezoekers aantrekken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *