Het grote verdriet van John de Bever

ByPeter De Smedt

21 oktober 2024
Foto: Showcomm bv

De moeder van volkszanger John de Bever was amper 65 toen ze getroffen werd door dementie. Een tijd waar John met veel verdriet, maar ook liefde, op terugkijkt. Dat lezen we in een openhartig interview met Story.

“Dat mijn moeder op haar 65ste dement werd, was moeilijk voor ons”, vertelt de zanger. Maar we spraken als gezin – mijn vader, mijn zussen en ik – af dat ze niet naar een verzorgingstehuis zou gaan. Mijn vader heeft dus al die tijd voor haar gezorgd. Met engelengeduld.”

“Ik ging toen dagelijks naar mijn ouders, om hen te helpen waar nodig”, zegt John. “En mijn moeder heeft mij ook het langst van allemaal herkend. “Mijn vader noemde ze al snel ‘mijnheer pastoor’, maar dat deed hem niets. Ook niet dat ze ’s nachts tien keer uit bed ging. Broodje smeren, koffiedrinken en dan wilde ze weer slapen. Mijn vader volgde haar ritme. Daar heb ik altijd veel bewondering voor gehad”, meent de zanger.

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is eindredacteur van Goddeau.com en al meer dan 25 jaar actief op het wereldwijde web. Zonder enige opleiding begon hij in 1998 met een eerste website, ondertussen zijn er meerdere websites die elke maand miljoenen bezoekers aantrekken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *