10 acteurs die spijt hebben van hun rol in superheldenfilms

DDavid Meijer 10 november 2023 11:14

Superheldenfilms domineren de moderne cinema, maar niet elke acteur kijkt met plezier terug op hun rol binnen het genre. Een aantal bekende acteurs zoals Idris Elba en Jim Carrey zouden zelfs liever de hele ervaring uit hun cv wissen. Hier is een lijst van tien acteurs die spijt hebben van hun deelname aan superheldenfilms.

Wesley Snipes' onprofessionele gedrag

De carrière van Wesley Snipes steeg tot grote hoogte toen hij in de jaren '90 Marvel-personages naar het witte doek bracht met Blade. Echter, tijdens de productie van de derde Blade-film begon alles mis te gaan. Snipes was het niet eens met het script en gedroeg zich onprofessioneel op de set. Hij weigerde bijvoorbeeld uit zijn trailer te komen tenzij dat strikt noodzakelijk was en liet zijn stuntman vaak in zijn plaats optreden. Hoewel Snipes nu regelmatig grapjes maakt over zijn tijd als superheld, lijkt hij geen enkele interesse te hebben om ooit nog eens de vampiertanden op te zetten.

Nicholas Cage en de strijd met de PG-13-rating

Nicholas Cage staat bekend als een groot fan van stripboeken. Toen hij echter de kans kreeg om de Marvel-antiheld Ghost Rider te spelen, had hij het moeilijk. Hij vond het lastig om als Ghost Rider de juiste balans te vinden tussen wat acceptabel was voor de PG-13-beoordeling en de grimmigheid van het personage in de stripboeken. Ondanks zijn worstelingen, viel Cage's uitbundige vertolking bij veel mensen in de smaak.

Jennifer Garner's ontevredenheid over Elektra

Jennifer Garner was één van de eersten die een vrouwelijke superheld tot leven bracht op het grote scherm, maar ze was allesbehalve blij met wat er met Elektra gebeurde. Het script van de prequel Elektra viel bij Garner koud op het dak. Ze vond het project verschrikkelijk en deed alleen mee omdat het in haar contract stond na het stopzetten van Daredevil. Ondanks het lauwe onthaal van de originele film, deed Garner haar uiterste best om haar personage sympathiek te maken, ondanks dat ze liever op elke andere set had gestaan dan in de kenmerkende rode panty's en met twee dolken.

Topher Grace's ontevredenheid over Spider-Man 3

Topher Grace werd gecast als Eddie Brock in Spider-Man 3, maar hij was in eerste instantie niet tevreden met de rol. Hij wilde zich concentreren op de schurk Harry Osbourne, maar werd gedwongen om een verhaallijn met het Venom-symbioot uit de strips aan te nemen. Hoewel hij in eerste instantie enthousiast was om aan de film te werken, voelde hij dat zijn versie van het personage geen recht deed aan het stripboek en vond hij Tom Hardy's latere vertolking van de mens/symbioot-relatie authentieker.

Jim Carrey's bezwaar tegen het geweld in Kick-Ass 2

Jim Carrey staat bekend om zijn totale toewijding aan een rol, maar hij was niet onder de indruk van hoe Kick-Ass 2 uitpakte. Ondanks zijn over-the-top optreden in de film, was Carrey ontsteld over het grafische geweld in het eindproduct. Na de schietpartij op de Sandy Hook basisschool, die plaatsvond na de release van Kick-Ass 2, wilde Carrey niets meer met de film te maken hebben. Hij vond het geweld in de film niet meer te tolereren.

Halle Berry's teleurstelling over Catwoman

Halle Berry heeft haar stempel gedrukt op de oorspronkelijke reeks superheldenfilms met haar rol als Storm in de originele X-Men-franchise. Maar haar uitstapje naar de wereld van DC als Catwoman beschouwt ze als één van de slechtste films van haar carrière. De film, die weinig met de oorspronkelijke stripverhalen te maken had, draaide voornamelijk om 'Patience Phillips' die de corrupte praktijken van een cosmetica-agentschap onderzocht. De film werd bekritiseerd voor de slechte CGI-effecten. Ondanks de kritiek bleef Berry sportief en accepteerde ze de 'Worst Actress' Razzie-prijs.

Idris Elba's ongenoegen over zijn rol als Heimdall

Idris Elba's ervaringen met de rol van Heimdall in de Thor-trilogie waren allesbehalve positief. Elba beschreef zijn tijd op de set als een marteling en dacht dat hij niet alles van zichzelf had kunnen geven aan de uiteindelijke versie van het personage. Ondanks zijn ongenoegen over het spelen van het personage, was Elba diplomatiek over zijn vertrek uit de franchise en publiceerde hij een uitgebreide requiem voor de dood van Heimdall in Avengers: Infinity War.

Ryan Reynolds' kritiek op Green Lantern

Voordat Ryan Reynolds bekend werd als Deadpool, stond hij bekend om zijn rampzalige vertolking van Green Lantern. Ondanks zijn pogingen om zijn kenmerkende humor aan de rol toe te voegen, kwam de groen-getinte titan meer over als een parodie op het bronmateriaal dan als iets oprechts. Reynolds voelde hetzelfde over de film en stak zijn afkeer niet onder stoelen of banken. Zo maakte hij in Deadpool grappen over het groene, geanimeerde superpak dat in Green Lantern werd gebruikt.

Ben Affleck's spijt over Daredevil

Ben Affleck heeft zich in de loop der jaren bewezen als een formidabele cinematische visionair, zowel voor als achter de camera. Toen hij echter de rol van Daredevil aannam, was het resultaat minder dan bevredigend. De film kwam over als een superheld wiens superkracht blind zijn was. Jaren later zou Affleck zeggen dat het aannemen van de film een enorme fout was en dat de Netflix-versie van het personage veel beter was dan alles wat hij had gedaan.

George Clooney's kritiek op Batman en Robin

Nadat George Clooney Val Kilmer verving als Batman, was hij niet te spreken over de regie van de film. Zijn vertolking van Batman kwam over als een persoon die zijn 'Bat Credit Card' probeerde te showen in vol superheld-ornaat. Clooney was niet tevreden over hoe de film werd ontvangen en gebruikte zelfs stills uit de film als een grap wanneer regisseurs hem vroegen om in hun films te spelen.

Afbeelding: 'Catwoman', TMDb

Meer artikelen