10 onbekende onofficiële filmsequels die je waarschijnlijk niet kent

RRoos Verhoeven 10 februari 2024 18:04

Kleinere studio's hebben soms onofficiële sequels van bekende films geproduceerd. Hoewel deze films vaak van mindere kwaliteit zijn, kunnen ze toch voor sommige fans leuk zijn om te kijken. Voorbeelden zijn onofficiële sequels van Alien, Dawn of the Dead, Goodfellas, Night of the Living Dead en Planet of the Apes.

Introductie van onofficiële filmsequels

Veel filmfans zijn zich niet bewust van het bestaan van onofficiële filmsequels die worden geproduceerd zonder de medewerking van de oorspronkelijke makers. Deze sequels, vaak geproduceerd door kleinere studio's, introduceren nieuwe personages en scenario's die vaak alleen in de meest basale zin lijken op de voorgaande film. Hoewel deze onofficiële sequels vaak van mindere kwaliteit zijn, kunnen ze toch voor sommige fans leuk zijn om te kijken.

Alien 2: On Earth

Geschreven net voordat het handelsmerk van Alien werd geregistreerd, volgt Alien 2: On Earth een groep speleologen terwijl ze worden belaagd door Xenomorph-achtige aliens die hun lichamen overnemen en uit hun borst exploderen. Het biedt een alternatieve versie van wat er had kunnen gebeuren na Alien.

Zombi 2

De zombie thriller Dawn of the Dead werd in Italië uitgebracht onder de titel Zombi. Kort daarna werd de Engelse, Italiaanse film Zombi 2 in Italië geproduceerd. Ondanks het feit dat Zombi 2 slechtere recensies kreeg dan zijn voorganger, biedt het een andere kijk op het zombie-genre.

My Blue Heaven

My Blue Heaven, geregisseerd door Herbert Ross, werd een maand voor Martin Scorsese's Goodfellas uitgebracht. Beide films zijn gebaseerd op het boek Wiseguy van Nicholas Pileggi en vertellen het leven van Henry Hill. My Blue Heaven toont Hill na de gebeurtenissen in Goodfellas, wanneer hij deel uitmaakt van het Witness Protection Program.

Children Of The Living Dead

Bijna 30 jaar na de klassieke zombie horrorfilm Night of the Living Dead, werd een minder bekende direct-to-video sequel uitgebracht. Children of the Living Dead lijkt te suggereren dat het dezelfde boerderij bevat die de hoofdlocatie van de originele film is. Ondanks dat het een slechte ontvangst kreeg, biedt het toch een andere kijk op de gebeurtenissen na Night of the Living Dead.

Time Of The Apes

Saru no Gundan, of Army of the Apes, is een Japanse tv-serie die kan worden beschouwd als een onofficiële sequel op de eerste Planet of the Apes film. De serie volgt een vrouw en twee kinderen die per ongeluk naar een toekomst worden gestuurd waar apen over de aarde heersen. De serie van 26 afleveringen werd later bewerkt tot een film van anderhalf uur genaamd Time of the Apes.

Happily Ever After

Happily Ever After is een vreemde sequel op Disney's Snow White and the Seven Dwarfs, waarin Sneeuwwitje en haar prins te maken krijgen met een nieuwe bedreiging. Ondanks dat de producenten van Happily Ever After werden aangeklaagd door Disney, bleef de film beschikbaar en is het een interessante aanvulling op het sprookje van Sneeuwwitje.

My Sassy Girl 2

De Zuid-Koreaanse dramatische romantische komedie My Sassy Girl werd eerst opnieuw gemaakt in 2008 voordat een onofficiële sequel werd geproduceerd in 2010. My Sassy Girl 2, die in China werd geproduceerd, toont het vrouwelijke hoofdpersonage dat het mannelijke personage redt als de aanleiding voor het verhaal.

Terminator II

Er was een Terminator II voor de officiële Terminator 2: Judgment Day. Terminator II toont Sarah Connor op een nieuw avontuur in Venetië, Italië. Hoewel deze film natuurlijk niet kan tippen aan een van de beste sequels en beste actiefilms ooit gemaakt, vulde het de lange wachttijd tussen The Terminator en Terminator 2 enigszins op.

Cruel Jaws

De Jaws-franchise wordt met elke film steeds ongeloofwaardiger. Cruel Jaws keert terug naar het meer basisidee van een oncontroleerbare haai die iedereen in de buurt aanvalt, in dit geval een strand in Florida. Het werd geproduceerd in Italië en had een direct-to-video release.

Titanic II

Titanic lijkt een film die nooit een sequel zou hebben, dus fans zullen verrast zijn om te ontdekken dat er toch een is gemaakt. In Titanic II, een replica van de Titanic vaart uit op de 100ste verjaardag van de eerste reis van de Titanic, om opnieuw een ramp te ontmoeten. Hoewel de sequel bijzonder onnodig was, zijn er toch fans die genieten van deze onofficiële en typische direct-to-video sequels.

Afbeelding: 'Titanic II', TMDB

Meer artikelen