'100 Years': de mysterieuze sci-fi film die we pas in 2115 kunnen zien

RRoos Verhoeven 12 november 2023 19:10

100 Years is een sciencefictionfilm die pas in 2115 zal worden uitgebracht. De film is geregisseerd door Robert Rodriguez en geschreven door John Malkovich. Deze unieke film zit op dit moment veilig opgeborgen in een kluis, klaar om over bijna een eeuw te worden onthuld.

Het mysterie van 100 Years

De film 100 Years is omhuld met mysterie. Het is geregisseerd door Robert Rodriguez, bekend van de Spy Kids-films en Machete, en heeft een scenario geschreven door John Malkovich. De plot van de film is een goed bewaard geheim, het enige dat we weten is dat het een sciencefictionfilm is die gepland staat voor release in het jaar 2115. Hoofdrollen zijn er voor Malkovich, de Taiwanese actrice Shuya Chang en de Chileense acteur Marko Zaror.

Inspiratie en opslag van de film

Het idee voor 100 Years ontstond in 2015 toen Malkovich en Rodriguez samenwerkten met het Franse bedrijf Rémy Martin. De film is geïnspireerd door hun cognac Louis XIII, dat een eeuw nodig heeft om te distilleren. Dit verklaart ook de titel van de film. Op dit moment wordt de film veilig bewaard in een high-tech kluis achter kogelvrij glas dat pas in 2115 zal openen.

Tickets voor de toekomst

Een selecte groep van duizend gasten, waaronder Malkovich en Rodriguez zelf, hebben een speciaal ticket voor de première van de film gekregen. Deze tickets zijn gemaakt van metaal en kunnen worden doorgegeven aan toekomstige generaties. De locatie van de kluis waarin 100 Years wordt bewaard, werd onthuld tijdens het Filmfestival van Cannes in 2016 en bevindt zich nu in Cognac, Frankrijk.

Als onderdeel van de ervaring rondom 100 Years is er ook een soundtrack gemaakt, gecomponeerd door niemand minder dan Pharrell Williams. Deze soundtrack is echter net zo geheimzinnig als de film zelf - het wordt naar verluidt pas uitgebracht in 2117, twee jaar na de release van de film.

Meer artikelen