'28 Days Later' krijgt eindelijk langverwacht deel 3: '28 Years Later'

KKees van den Berg 11 januari 2024 18:02

Na meer dan twee decennia komt er eindelijk een nieuw vervolg op de horrorklassieker '28 Days Later' uit 2002. Het is officieel bevestigd dat regisseur Danny Boyle en schrijver Alex Garland weer samenwerken om fans een nieuwe dosis zombiehorror te geven.

Het langverwachte vervolg op '28 Days Later'

Het heeft meer dan twintig jaar geduurd, maar eindelijk is bevestigd dat er een nieuw deel komt in de '28 Days Later' saga. De originele makers van de film uit 2002, regisseur Danny Boyle en schrijver Alex Garland, slaan de handen weer ineen om ons een nieuw hoofdstuk in deze angstaanjagende horrorklassieker te brengen. Fans kunnen niet wachten om te zien wat deze creatieve krachten voor ons in petto hebben.

'28 Years Later' - een nieuw deel in de trilogie

Het aankomende vervolg, getiteld '28 Years Later', belooft weer een spannende zombiethriller te worden. Volgens de makers zal deze film waarschijnlijk deel uitmaken van een nieuwe trilogie, wat betekent dat we mogelijk nog meer zombiedrama te zien krijgen. Het eerste vervolg van de originele film, '28 Weeks Later', werd in 2007 uitgebracht, maar Boyle en Garland waren daarbij slechts betrokken als producenten. Deze keer zullen ze een veel actievere rol spelen, wat de fans zeker zal aanspreken.

De zombie-epidemie ontstaat nadat een dodelijk en alles vernietigend virus is vrijgelaten in een onderzoekslaboratorium. Het virus kan in slechts enkele seconden overgedragen worden via een druppel bloed, wat resulteert in een snelle en angstaanjagende uitbraak van geïnfecteerde individuen, gedreven door een permanente staat van dodelijke haat. De vraag blijft of dit virus ook in het nieuwe deel een rol zal spelen.

Meer artikelen