3 must-see-films die binnenkort van Netflix verdwijnen

KKees van den Berg 13 december 2023 10:32

Netflix verwijdert regelmatig films en series van hun platform. Wij lichten drie topfilms uit die je nog snel moet kijken voordat ze van Netflix verdwijnen.

'There Will Be Blood'

In 'There Will Be Blood' zien we Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) als een zelfstandige oliehandelaar die zijn dagen slijt door het winnen van olie. Een verzoek van Paul Sunday om olie te winnen op hun familieterrein kan hij niet weerstaan. Al snel belandt hij in Little Boston, Californië, waar hij de spanningen moet trotseren met prediker Eli Sunday en de alomtegenwoordige hebzucht.

'The Ninth Gate'

'The Ninth Gate' volgt boekverzamelaar Dean Corso (Johnny Depp) die wordt ingehuurd door miljonair Boris Balkan om de authenticiteit van zijn meest kostbare bezit te verifiëren: 'The Nine Gates of the Kingdom of Shadows'. Corso vliegt naar Europa om Balkans editie te vergelijken met de enige twee overgebleven exemplaren, maar vanaf het begin wordt zijn zoektocht gehuld in mysterie. Hij wordt bij elke stap die hij zet gevolgd door een raadselachtige vrouw.

'The Piano'

'The Piano' vertelt het verhaal van Ada (Holly Hunter), een pianiste die samen met haar jonge dochter Flora (Anna Paquin) en hun bezittingen, waaronder een piano, wordt achtergelaten op een strand in Nieuw-Zeeland. Ada is sinds haar kindertijd doofstom en is nu uitgehuwelijkt aan een lokale man genaamd Alisdair (Sam Neill). Ze toont weinig interesse in Alisdair maar raakt gefascineerd door zijn kennis George (Harvey Keitel) wat leidt tot conflicten met ingrijpende gevolgen.

Afbeelding: 'There Will Be Blood', TMDB

Meer artikelen