3 niet te missen oorlogsfilms in 2024

KKees van den Berg 7 december 2023 17:26

2024 belooft een spannend jaar te worden voor filmliefhebbers, met name voor fans van het oorlogsgenre. We hebben de drie meest indrukwekkende oorlogsfilms op een rij gezet die je zeker niet mag missen.

Civil War: een sciencefiction-allegorie voor de moderne oorlog

'Civil War' is een intrigerende mix van oorlog en sciencefiction van de gerenommeerde regisseur Alex Garland, bekend van films als 'Ex Machina', en 'Annihilation'. De film die zich in de toekomst afspeelt belooft een diepgaande allegorie te zijn voor de huidige gepolariseerde situatie in de wereld. Met sterren als Kirsten Dunst, Wagner Moura, Karl Glusman en Cailee Spaeny, is 'Civil War' een veelbelovende film die zowel film- als sci-fi-fans zal aantrekken.

https://www.instagram.com/p/CbbUNKUuQQq/

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim: een historisch avontuur

Fans van 'The Lord of the Rings' kunnen zich verheugen op 'The War of the Rohirrim', een film die zich 250 jaar voor de gebeurtenissen van de trilogie afspeelt en de oorlog van de Rohirrim belicht. Deze oorlog was de aanleiding voor de bouw van het beroemde bolwerk van Helm's Deep. De legendarische Helm Hammerhand, de machtige koning van Rohan, en zijn leven in een tijdperk vol bloedvergieten worden uitgelicht. Het avontuur met Brian Cox, Miranda Otto, Luke Pasqualino en Shaun Dooley in de hoofdrollen, wordt op 11 april 2024 in de bioscoop verwacht.

https://twitter.com/Updates4Cinema/status/1537099571998113792

The Ministry of Ungentlemanly Warfare: een actievolle oorlogsfilm

In 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare' zien we een kleine groep hoogopgeleide soldaten die door het Britse leger zijn gerekruteerd om de nazi-troepen achter de vijandelijke linies aan te vallen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met regisseur Guy Ritchie aan het roer, bekend van zijn unieke stijl en visuele flair, belooft het een spannende en actievolle film te gaan worden. Met sterren als Henry Cavill, Eiza González, Alan Ritchison en Henry Golding in de cast, is dit een film die je niet wilt missen.

https://www.instagram.com/p/CrbZU2GtwtF/

Afbeelding: 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim', TMDB

Meer artikelen