3 ondergewaardeerde Netflix-series perfect voor koude winterdagen

KKees van den Berg 22 februari 2024 15:01

Terwijl de winter in volle gang is, is er niets fijner dan een goede serie op een luie zondag of een relaxte avond gedurende de week. Tussen het enorme aanbod van Netflix lcihten we nu drie ondergewaardeerde pareltjes uit die perfect zijn voor deze winter.

Tienervampier in moderne verboden liefde in First Kill

First Kill, een bovennatuurlijk tienerdrama dat na slechts één seizoen door Netflix werd geannuleerd, vertelt het verhaal van tiener vampier Juliette (Sarah Catherine Hook) die op haar 16e verjaardag haar eerste slachtoffer moet maken. Ze heeft het perfecte slachtoffer gevonden in de nieuwkomer op school, Calliope (Imani Lewis). Wat Juliette niet weet, is dat Calliope eigenlijk deel uitmaakt van een monsterjagende familie. Een uniek coming-of-age verhaal dat zowel queer thema's als zwarte representatie centraal stelt. Stream First Kill nu op Netflix.

Bizarre Hollywood droom in Brand New Cherry Flavor

Brand New Cherry Flavor, een horror-drama dat goed ontvangen werd door critici maar grotendeels onopgemerkt bleef bij het publiek, vertelt het verhaal van Lisa (Rosa Salazar), een vrouw met grote dromen. Ze wil een film regisseren, maar alles loopt uit de hand als ze met de verkeerde persoon in zee gaat. Ze komt terecht in een wereld vol zombies, huurmoordenaars, bovennatuurlijke kittens en een tatoeëerder die vloeken uitdeelt. Een heerlijk gestoord verhaal voor de liefhebbers van vreemde plotwendingen. Stream Brand New Cherry Flavor nu op Netflix.

Paul Rudd worstelt met zijn betere zelf in Living With Yourself

In Living With Yourself speelt Paul Rudd de rol van Miles, een tekstschrijver die niet uit zijn sleur lijkt te komen. In een poging zijn leven te verbeteren, ondergaat hij een mysterieuze behandeling. Het resultaat? Een kloon van zichzelf die het beter doet dan hijzelf. Terwijl zijn kloon langzaam zijn plek inneemt, wordt Miles gedwongen om meer op zichzelf te lijken. Een humoristische kijk op het idee van zelfverbetering. Stream Living With Yourself nu op Netflix.

Afbeelding: 'First Kill', TMDB

Meer artikelen