3 redenen waarom 'Squid Game' nog steeds een van de beste Netflix-series is

DDavid Meijer 21 november 2023 13:47

Sinds de première in 2021 heeft 'Squid Game' menigeen in zijn greep. Met een ongekende kijkersaantallen, prijzen, en diepgaande maatschappelijke thema's, is er geen twijfel over dat Squid Game nog steeds een van de beste Netflix-series is om te bekijken.

Meer dan slechts een spelshow

Squid Game gaat verder dan de gruwelijke spellen en massamoorden. Het presenteert een heldere blik op de economische ongelijkheid en klassenongelijkheid in de samenleving. Deelnemers die zich in de meest kwetsbare toestand bevinden worden gerekruteerd om deel te nemen aan dit dodelijke spel. Het is een aanklacht tegen een maatschappij waarin degenen die het meest kwetsbaar zijn worden geëxploiteerd voor het vermaak van de rijke elite.

Bekijk hier de trailer:

Een serie die aanzet tot nadenken

Squid Game is niet alleen visueel spectaculair, maar het zorgt ook voor diepgaande gedachte-experimenten bij de kijkers. De serie stelt morele dilemma's voor, waardoor kijkers zich afvragen wat zij zelf zouden doen in soortgelijke scenario's. De karakters zijn overtuigend en hun moeilijke beslissingen leiden tot emotionele rollercoasters, die de kijkers tot het einde toe op het puntje van hun stoel houden.

Van fictie naar realiteit"

Het succes van Squid Game heeft geleid tot de creatie van een realityserie getiteld 'Squid Game: The Challenge'. Hoewel de levens van de deelnemers hier niet op het spel staan, benadrukt de serie nogmaals de creativiteit en boeiende aard van de spellen in Squid Game. De serie, die bestaat uit 10 afleveringen is vanaf 22 november 2023 te streamen op Netflix en de opnames voor het tweede seizoen van Squid Game zijn al begonnen.

Bekijk hier de trailer van 'Squid Game: The Challenge':

Afbeelding: 'Squid Game', TMDb

Meer artikelen