3 topfilms voor fans van 'Society of the Snow' op Netflix

RRoos Verhoeven 15 januari 2024 13:12

Als je genoten hebt van 'Society of the Snow', dan zul je deze vijf films ook waarderen. Gebaseerd op echte verhalen of fictieve scenario's, ze dompelen je onder in intense overlevingsdrama's. Ontdek ze nu op Disney+, Prime Video en SkyShowtime.

'Society of the Snow', een overlevingsdrama geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van de Uruguayaanse vliegtuigcrash in de Andes in 1972, is een van de meest bekeken films op Netflix. Deze Spaanse productie van filmmaker J.A. Bayona heeft geen grote A-lijst sterren in de cast, wat de prestatie nog indrukwekkender maakt. De film toont de overlevingsstrijd van de passagiers die vastzaten in de verlaten tundra na de crash, met als dieptepunt het overwegen van kannibalisme om te overleven.

'127 Hours': een strijd tegen de tijd en natuur

'127 Hours' is een meeslepende film die het waargebeurde verhaal vertelt van canyoneer Aron Ralston, die vast kwam te zitten onder een rotsblok in een geïsoleerde kloof in de Bluejohn Canyon, Utah. De film, geregisseerd door Danny Boyle, beschrijft hoe Ralston erin slaagt te overleven en zichzelf uiteindelijk bevrijdt door zijn eigen arm af te snijden - een gruwelijke scène die de echte beproevingen van Ralston weerspiegelt om te overleven.

'Gravity': een adembenemend overlevingsverhaal in de ruimte

'Gravity' is een film die een afwisseling biedt van de op de realiteit gebaseerde verhalen en zich richt op een puur fictief overlevingsverhaal dat niet minder ongelooflijk en spannend is. De film, die Alfonso Cuarón een Oscar voor beste regisseur opleverde, draait om Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) en Luitenant Matt Kowalski (George Clooney), die vast komen te zitten in de ruimte na een ongeluk tijdens een routine ruimtewandeling. Hun strijd om te overleven en terug te keren naar de aarde is even adembenemend als de visueel verbluffende special effects van de film.

'Everest': een dodelijke strijd tegen de elementen

'Everest' is een film die het waargebeurde verhaal vertelt van de ramp op de Mount Everest in 1996, die toentertijd de dodelijkste periode in de geschiedenis van de berg markeerde. De film toont de expedities van twee rivaliserende bergbeklimbedrijven die door een reeks tegenslagen in een onvergeeflijk landschap belanden, waar elke fout dodelijk kan zijn. Net als in 'Society of the Snow', gebruikt 'Everest' cinematografietechnieken om het publiek in de vorstige schoenen van de klimmers te plaatsen, waardoor ze een onverbloemde blik krijgen op hun angstaanjagende race om te overleven.

Meer artikelen