4 bijzondere Netflix-films en -series van 2024

KKees van den Berg 10 december 2023 18:48

Een nieuw jaar betekent een stortvloed aan (hopelijk geweldige) nieuwe films en series die we aan onze kijklijsten kunnen toevoegen. We bekijken 11 nieuwe Netflix-releases waar we in 2024 absoluut naar uitkijken.

'The Brothers Sun'

De veelgeprezen actrice Michelle Yeoh neemt de hoofdrol voor haar rekening in 'The Brothers Sun'. In deze misdaadkomedie speelt Yeoh de rol van Eileen Sun, de matriarch van een machtige Taiwanese misdaadfamilie die naar de VS is verhuisd voor veiligheid. Maar wanneer haar man en hoofd van de misdaadfamilie gewelddadig wordt aangevallen, reizen lang bewaarde familiegeheimen mee met haar oudste zoon Charles die naar Californië komt om zijn familie te beschermen. Dee release staat op 4 januari.

'Good Grief'

'Good Grief', het regiedebuut van Dan Levy, is een aangrijpend verhaal over verlies en vriendschap. Na het plotselinge overlijden van Marc's sprankelende echtgenoot Oliver, krijgt hij onwankelbare steun van zijn twee beste vrienden. Na verloop van tijd besluit Marc zijn vrienden mee te nemen naar Parijs voor een zielzoekende reis, waar ze elk geconfronteerd worden met de dingen die ze hebben vermeden. Een film die je niet wilt missen, beschikbaar vanaf 5 januari.

'Lift'

Ben je klaar voor een adrenalineboost? 'Lift' is een komische heist-film waarin een onconventioneel team de uitdaging krijgt om $500 miljoen in goud te stelen. Het addertje onder het gras? Ze moeten het doen tijdens een vlucht op een passagiersvliegtuig, 40.000 voet in de lucht. Met een sterrencast waaronder Kevin Hart, Gugu Mbatha-Raw en Vincent D'Onofrio, is deze film vanaf 12 januari te zien.

'Griselda'

Maak je klaar om een hele nieuwe kant van Sofía Vergara te ontmoeten in 'Griselda'. Deze Narcos-stijl misdaadserie vertelt het verhaal van Griselda Blanco, een Colombiaanse vrouw die in de jaren 70 en 80 een van de meest winstgevende drugskartels ooit bouwde. Verwacht retro mode en veel geweld in deze serie, die vanaf 25 januari beschikbaar is.

Afbeelding: 'The Brothers Sun', TMDB

Meer artikelen