5 manieren waarop Spider-Man 4 beter kan zijn dan de eerste MCU-trilogie van Tom Holland

DDavid Meijer 20 januari 2024 13:42

Met Spider-Man 4 op komst zijn er verscheidene redenen waarom deze nieuwe film nog boeiender kan zijn dan de Spider-Man: Homecoming-trilogie. Van een eigen persoonlijkheid tot het opnemen tegen nieuwe schurken, hier zijn 5 manieren waarop Spider-Man 4 kan uitblinken.

Een unieke persoonlijkheid

In de vroege MCU-versies van Spider-Man werd hij vooral gepresenteerd als de vervanger van Iron Man. In Spider-Man 4 is er een kans om Spider-Man zijn eigen persoonlijkheid te geven, die niet direct gelinkt is aan een andere held. Dit kan de karakterontwikkeling van Spider-Man verrijken en hem een unieke identiteit geven binnen het MCU.

Een schat aan schurken

Het MCU heeft verschillende klassieke Spider-Man schurken geteased die nog moeten verschijnen. Van Kingpin, die de hoofdschurk van Fases 5 en 6 zou kunnen worden, tot Venom, die aan het einde van No Way Home werd geteased. Spider-Man 4 heeft dus een schat aan verwachte schurken om in de film op te nemen, wat zowel de plot als de actie kan verrijken.

Een unieke visuele stijl

Spider-Man 4 heeft de kans om zijn eigen unieke visuele stijl te ontwikkelen, in plaats van de stijl van eerdere MCU-films te volgen. Dit kan de film een frisse uitstraling geven en de creatieve vrijheid van de filmmakers vergroten. Het kan ook de kijker een nieuwe kijk op Spider-Man en zijn wereld bieden.

Een frisse start

Na No Way Home heeft Spider-Man 4 de kans om met een schone lei te beginnen. De film kan de elementen kiezen die behouden blijven uit de vorige films en de minder gunstige kenmerken rustig laten vallen. Dit biedt de filmmakers de kans om nieuwe richtingen te verkennen en de personages en plot op een frisse en boeiende manier te ontwikkelen.

De geheime identiteit

In eerdere films en MCU-verschijningen was de geheime identiteit van Spider-Man nooit echt een geheim. Na No Way Home kan Spider-Man 4 eindelijk een wereld verkennen waarin absoluut niemand zijn geheime identiteit kent. Dit kan complexe thema's opleveren die de plot verdiepen en de karakterontwikkeling van Peter bevorderen.

Afbeelding: 'Spider-Man: No Way Home', TMDB

Meer artikelen