6 topfilms en topseries die in december 2023 op Netflix verschijnen

DDavid Meijer 8 december 2023 09:24

In december 2023 kunnen Netflix-abonnees uitkijken naar een spannende selectie nieuwe releases. Met zowel Netflix Original-producties als oude favorieten belooft het een boeiende maand te worden net op tijd voor de feestdagen.

Bradley Cooper's 'Maestro' komt naar Netflix

'Maestro' kenmerkt zich door de terugkeer van Bradley Cooper als regisseur met een biografisch drama gebaseerd op het leven van de beroemde componist Leonard Bernstein. De film focust zich op de relatie tussen Bernstein en Felicia Montealegre, waarmee hij later trouwede. Het epische liefdesverhaal duikt in hun leven als gezin, maar ook in Bernstein's openlijke homoseksualiteit en hoe zijn affaires zijn vrouw en kinderen begonnen te beïnvloeden. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Bradley Cooper en Carey Mulligan, ondersteund door o.a. Matt Bomer, Maya Hawke en Sarah Silverman.

Maestro is vanaf 20 december te zien op Netflix.

Laatste seizoen 'The Crown' in december

Het epische, bekroonde serie 'The Crown' van Netflix zal eindigen met seizoen 6, deel 2. In dit laatste deel zal koningin Elizabeth II reflecteren op haar leven en nalatenschap, evenals de persoonlijke keuzes en offers die ze heeft moeten maken als monarch. Het laatste seizoen zal waarschijnlijk ook ingaan op het leven van prins William en prins Harry na de dood van hun moeder. Deel 2 volgt de koninklijke familie van eind jaren 90 tot de jaren 2000, met de gebeurtenissen in die periode, inclusief de ontluikende relatie van William met Kate Middleton. De nieuwe afleveringen zullen de terugkerende cast bevatten, waaronder Dominic West, Imelda Staunton, Jonathan Pryce en Olivia Williams, evenals nieuwkomers zoals Ed McVey, Meg Bellamy en Luther Ford.

Vanaf 14 december is seizoen 6 afl. 5 te zien op Netflix.

Zack Snyder's 'Rebel Moon' op Netflix

'Rebel Moon' is opgebouwd rond een initieel idee dat Zack Snyder had voor Star Wars en wordt nu gegoten in een tweedelig ruimte-epos. Het eerste deel vertelt het verhaal van Kora, een jonge vrouw die de taak krijgt de beste krijgers uit de hele melkweg te rekruteren om haar te helpen de corrupte regering van de Moederwereld te verdrijven. De film heeft een sterrencast, waaronder Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Michiel Huisman, Djimon Hounsou, Anthony Hopkins en Doona Bae.

Rebel Moon: A Child of Fire is vanaf 22 december te zien op Netflix.

'Sweet Home' seizoen 2 op Netflix

Het tweede seizoen van het zeer populaire Netflix Original Koreaanse dramaserie 'Sweet Home' is deze maand uitgebracht. Het vervolg zal het verhaal voortzetten terwijl de infectie die de bewoners van Green Home treft zich verspreidt naar de rest van de wereld. Terwijl de angst de overlevenden grijpt moeten ze samenwerken voor hun overleving, vechtend tegen monsters, hybriden en soms zelfs tegen mensen. In seizoen 2 keren o.a. Song Kang, Lee Jin Wook, Lee Si-young, Lee Do-hyun terug.

Seizoen 2 van Sweet Home is inmiddels al op Netflix te zien.

'Leave The World Behind' komt naar Netflix

'Leave The World Behind' is een psychologische thriller gebaseerd op Rumaan Alam's gelijknamige roman uit 2020. Wanneer Amanda en Clay besluiten hun kinderen mee te nemen op vakantie naar Long Island, verwachten ze allesbehalve een apocalyps. Maar wanneer een vreemdeling en zijn dochter opduiken in hun vakantiehuis na een mysterieuze stroomuitval, hebben beide gezinnen het moeilijk om elkaar te vertrouwen terwijl ze proberen uit te zoeken hoe ze de crisis kunnen overleven. De film is geregisseerd door Sam Esmail en heeft Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali, Myha'la en Kevin Bacon in de hoofdrollen.

Leave the World Behind is vanaf morgen te zien op Netflix.

'My Life With the Walter Boys' op Netflix

My Life With the Walter Boys' is een verfilming van Ali Novak's roman uit 2014 met dezelfde naam. Het vertelt het verhaal van de tiener Jackie Howard. Wanneer Jackie haar ouders verliest in een ongeluk, wordt ze gedwongen te verhuizen naar een ranch in Colorado om te wonen bij haar voogden. Jackie ontdekt al snel dat haar nette en correcte houding haar niet zal helpen terwijl ze zich aanpast aan het leven op het platteland met de Walters en hun twaalf zonen. De serie is mede geschreven door Melanie Halsall en Ali Novak en heeft Marc Blucas, Alisha Newton en Sarah Rafferty in de hoofdrollen.

My Life with the Walter Boys is vanaf vandaag te zien.

Afbeelding: 'Maestro', TMDB

Meer artikelen