7 series vergelijkbaar met Netflix-hit 'Obliterated'

KKees van den Berg 12 december 2023 09:02

'Obliterated', een spannende actie-komedieserie van de creatieve geesten achter 'Cobra Kai', heeft fans aan de buis gekluisterd. De plot draait om een groep agenten die een nucleair wapen moeten vinden terwijl ze worstelen met een zware kater. Met de unieke mix van spanning, humor en actie is 'Obliterated' een serie die je gezien moet hebben. Maar wat als je alle afleveringen al hebt bekeken en hunkert naar meer? Geen zorgen, wij hebben zeven andere series voor je op een rijtje gezet die je zeker zal waarderen.

'Archer', een geanimeerde spionageserie

Eén van de series die fans van 'Obliterated' zeker zullen waarderen is 'Archer'. Deze geanimeerde spionageserie voor volwassenen volgt Sterling Archer, een arrogante en onbezonnen spion, en zijn komische avonturen. De serie die sinds 2009 te zien is speelt zich af tegen de achtergrond van een Koude Oorlog-achtige setting en loopt al 14 seizoenen lang. 'Archer' is met zijn unieke humor en spionagethema absoluut een aanrader voor fans van 'Obliterated'.

'Cobra Kai', een vervolg op 'The Karate Kid'

Een andere serie die op de lijst van 'Obliterated'-alternatieven staat, is 'Cobra Kai'. Deze serie, die een vervolg is op de iconische 'Karate Kid' films, zet de rivaliteit voort tussen Daniel LaRusso en Johnny Lawrence. Jaren na hun legendarische karate match-up, vinden beide mannen zichzelf opnieuw verwikkeld in de wereld van vechtsporten. Hoewel 'Cobra Kai' minder grof is dan 'Obliterated', is het een must-see voor fans vanwege de sterke verhaallijnen en het meeslepende drama.

'FUBAR', een actieserie met Arnold Schwarzenegger

Schwarzenegger fans, opgelet! 'FUBAR' is een actieserie waarin Arnold Schwarzenegger en zijn dochter, beiden werkzaam voor de CIA, zonder het van elkaar te weten, samen moeten werken aan geheime missies. Terwijl ze de kneepjes van het samenspel leren, krijgen ze ook de kans om hun vader-dochter relatie te verdiepen. Deze mix van actie, comedy en familiedynamiek maakt 'FUBAR' een boeiende kijkervaring voor liefhebbers van 'Obliterated'.

'Chuck', spionage en komedie gecombineerd

Een andere serie die je in de smaak zal vallen als je van 'Obliterated' houdt, is 'Chuck'. Deze spionage-komedieserie volgt het onwaarschijnlijke avontuur van Chuck Bartowski, een doorsnee werknemer bij een Best Buy-achtige retailer, die plotseling in het wereldje van spionage terecht komt. Na het ontvangen van een e-mail met een enorme hoeveelheid geheime informatie van de NSA en CIA, wordt deze informatie gecodeerd in Chuck's hersenen, wat leidt tot hilarische en spannende situaties.

'24', een actieserie in real-time

Voor de liefhebbers van actie en spanning is '24' een topper. De serie volgt Jack Bauer, een contra-terroristische agent, wiens intense en actievolle avonturen in real-time worden getoond. Elke aflevering van deze serie, die één uur duurt, toont slechts één uur van de actie, wat betekent dat een seizoen van 24 afleveringen elke minuut van een enkele dag bestrijkt. Met zijn innovatieve format en continue spanning, is '24' een serie die je als fan van 'Obliterated' niet mag missen.

'Q Force', een LGBTQ+ geanimeerde spionageserie

Op zoek naar een lichte, komedie-gerichte spionageserie? Dan is 'Q Force' een goede keuze. Deze geanimeerde serie volgt een groep LGBTQ superspionnen die vanuit een kantoor in West Hollywood werken. Onder leiding van Steve Maryweather, een aanstormende superspion die aan de zijlijn werd gezet na zijn coming-out, probeert de groep zichzelf te bewijzen door hun eigen missies te creëren. Hoewel 'Q Force' gemengde recensies heeft gekregen, is het zeker de moeite waard om het een kans te geven als je op zoek bent naar een grappige en lichte spionageserie.

'Strike Back', Britse inlichtingenoperaties op het scherm

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in internationale spionage, is 'Strike Back' een uitstekende keuze. Deze Britse serie volgt de avonturen van een geheime groep MI6-agenten, bekend als Sectie 20. In tegenstelling tot de meeste Amerikaanse spionageseries, biedt 'Strike Back' een uniek Brits perspectief op de wereld van de geheime diensten. Met acht seizoenen om te binge-watchen, biedt 'Strike Back' urenlang entertainment voor fans van 'Obliterated'.

Afbeelding: 'Obliterated', TMDB

Meer artikelen