7 serietips na het kijken van 'Painkiller' op Netflix

KKees van den Berg 28 november 2023 07:15

Na het bekijken van de Netflix-serie 'Painkiller', gebaseerd op het verhaal van de machtige Sackler-familie en hun farmaceutisch bedrijf Purdue Pharma, ben je wellicht op zoek naar iets soortgelijks. Hieronder tonenn we je zeven andere series die je zou kunnen bekijken als je 'Painkiller' leuk vond.

Dopesick: Verwoestende gevolgen van Purdue Pharma

"Dopesick", ook een serie die zich focust op de verwoestende impact van Purdue Pharma en de Sackler-familie, is een andere aanrader voor kijkers die 'Painkiller' hebben gewaardeerd. Net als 'Painkiller' worden de echte gevolgen van de opioïdencrisis niet genegeerd en biedt "Dopesick" een hartverscheurend portret van verslaving en herstel. De volledige serie van acht afleveringen is nu te streamen op Disney+.

The Crime of the Century: Diepgaand onderzoek naar Purdue Pharma

Voor wie geïnteresseerd is in het echte verhaal achter Purdue Pharma en de Sacklers, is de HBO-documentaire "The Crime of the Century" een must. Het is in twee delen verdeeld en biedt een diepgaande blik op de ontstaansgeschiedenis van de opioïdencrisis in de Verenigde Staten, beginnend bij de introductie van OxyContin op de markt en de inspanningen van Purdue Pharma om het medicijn goedgekeurd te krijgen door de FDA. Beide delen van "The Crime of the Century" zijn beschikbaar om te streamen op HBO Max.

Breaking Bad: Onverschrokken weergave van een drugsimperium

"Breaking Bad", met Bryan Cranston in de hoofdrol, is een andere serie die de moeite waard is om te bekijken na 'Painkiller'. De serie verkent hoe ver iemand zou gaan om zijn geheimen te bewaren en zijn invloed te behouden, net als de iconische shows 'The Sopranos' en 'Mad Men'. Fans van 'Painkiller' zullen waarschijnlijk worden aangetrokken door de boeiende personages en de onverschrokken weergave van een drugsimperium in 'Breaking Bad'. Alle vijf seizoenen zijn beschikbaar om te streamen op Netflix.

Ozark: Verbluffende vertolking van een disfunctionele familie

Het bekroonde Netflix-drama "Ozark" volgt de disfunctionele Byrde-familie die geld witwast voor een Mexicaans drugskartel. Net als in 'Painkiller' speelt de familiedynamiek een grote rol in 'Ozark'. De verbluffende prestaties van sterren Jason Bateman, Laura Linney en Julia Garner maken "Ozark" een must-see. Alle vier de seizoenen van 'Ozark' zijn beschikbaar om te streamen op Netflix.

The Fall of the House of Usher: Een blik op farmaceutische bedrijven

Voor fans van zowel 'Painkiller' als Gothic fictie, is "The Fall of the House of Usher" een interessante keuze. De serie is geïnspireerd op het werk van Edgar Allan Poe en volgt de Usher-familie in hun leiderschap over het corrupte farmaceutische bedrijf Fortunato Pharmaceuticals. Hoewel de serie een stuk fantastischer is dan 'Painkiller', zijn de parallellen tussen de Usher-familie en hun problematische farmaceutische bedrijf en een beruchte echte familiedynastie met banden met een machtig farmaceutisch bedrijf duidelijk. Alle acht afleveringen van 'The Fall of the House of Usher' zijn beschikbaar om te streamen op Netflix.

Narcos: Spannend drama over echte drugsbaron

Voordat er 'Ozark' of 'Painkiller' was, was er 'Narcos'. Dit originele Netflix-drama volgt het leven van de echte drugsbaron Pablo Escobar in het Colombia van de jaren 80. Net als in 'Painkiller', is er veel verraad, drama en spanning tussen Escobar en de DEA/CIA-agenten die hem proberen neer te halen. Alle drie seizoenen van 'Narcos' en alle drie seizoenen van 'Narcos: Mexico' zijn beschikbaar om te streamen op Netflix.

Welcome to Chippendales: Sensationeel waargebeurd verhaal

Ten slotte, voor kijkers die een beetje afwisseling willen van de zware farmaceutische dramaseries, is er 'Welcome to Chippendales' op Hulu. De serie volgt de oprichter van de all-male strip revue Chippendales, die er alles aan doet om zijn stripclubimperium uit te breiden — zelfs moord. Net als 'Painkiller' streeft 'Welcome to Chippendales' ernaar het verhaal te vertellen achter deze sensationele ware geschiedenis. Alle acht afleveringen van 'Welcome to Chippendales' zijn beschikbaar om te streamen op Disney+.

Afbeelding: 'Painkiller' TMDb

Meer artikelen