7 verrassende onthullingen uit de nieuwe 'Harry Potter'-documentaire 'David Holmes: The Boy Who Lived'

DDavid Meijer 13 november 2023 16:29

De recente Harry Potter-documentaire, 'David Holmes: The Boy Who Lived', onthult boeiende verhalen over de filmreeks, met bijzondere aandacht voor de vriendschap tussen Daniel Radcliffe en zijn stunt-double, David Holmes, die verlamd raakte tijdens het filmen. Hier zijn zeven onverwachte onthullingen uit de documentaire.

Radcliffe en Quidditch: een lastige combinatie

In de eerste Harry Potter-film, 'De Steen der Wijzen', had de 11-jarige Daniel Radcliffe moeite met het spelen van Quidditch. Zijn gebrek aan coördinatie (zijn woorden) maakte het moeilijk om de bal te raken. De productie riep toen de hulp in van David Holmes om Daniel te trainen in Quidditch.

Radcliffe's kortstondige ambitie om stuntman te worden

David Holmes maakte zo'n indruk op Daniel Radcliffe dat de jonge acteur er even aan dacht om zijn acteercarrière te stoppen en professioneel stuntman te worden. In de documentaire geeft Radcliffe toe dat hij het idee serieus overwoog, maar uiteindelijk besefte dat hij nooit de acrobatische vaardigheden van Holmes zou kunnen evenaren.

Quidditch: minder magisch achter de schermen

De populaire sport Quidditch in de Tovenaarswereld was minder populair bij de acteurs en stuntmannen op de set. Zowel Holmes als Radcliffe herinneren zich de langdurige, ongemakkelijke uren op de 'bezemsteel' met weinig enthousiasme.

Het tragische ongeluk op de set

In januari 2009 werd de filmset van 'Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel Een' het toneel van een tragedie. Tijdens een stuntrepetitie raakte Holmes verlamd na een fout met een kabel en gewicht dat gebruikt werd om een aanval van Voldemort's slang Nagini na te bootsen.

Radcliffe's twijfels over zijn acteercarrière

Na de laatste Potter-film twijfelde Radcliffe over zijn toekomst in de filmindustrie. Volgens de documentaire was het Holmes die Radcliffe overtuigde om door te gaan met acteren, ondanks zijn eigen onvermogen om zijn carrière voort te zetten.

Radcliffe's onverwachte liefde voor Disney

Een verrassende onthulling in de documentaire is dat Daniel Radcliffe een enorme fan is van Disney. Tijdens een rondleiding door zijn huis in Londen toont de camera een verzameling Potter-memorabilia en een verrassend item: een handtekeningenboek van een bezoek aan Disney World, gevuld met handtekeningen van verschillende Disney-figuren.

De Sorteerhoed: een vergeten relikwie

Aan het einde van de documentaire bezoeken de twee vrienden een Warner Bros. opslagruimte vol met Harry Potter-props. Ze ontdekken een doos vol met toverstokken en kostuums voordat ze de ultieme prijs vinden: de originele Sorteerhoed.

Meer artikelen