8 gloednieuwe series om te streamen in januari 2024

DDavid Meijer 3 januari 2024 08:46

Het nieuwe jaar brengt een scala aan nieuwe series met zich mee van Netflix, Prime Video, Disney+ en Apple TV+. Van meeslepende mysterieseries tot grappige komedieseries, we hebben de 8 beste voor je op een rijtje gezet die je niet wilt missen.

Mysterieuze start van het jaar met 'Fool Me Once'

Met 'Fool Me Once' starten we 2024 met een spannend mysterie. Maya Stern, gespeeld door Michelle Keegan, probeert de moord op haar echtgenoot Joe te verwerken. Maar dan ziet ze haar schijnbaar dode man op de nannycam in hun huis. Wat volgt is een mysterie dat je laat gissen tot aan het einde van de serie. De serie is een creatie van Harlan Coben en naast Michelle schitteren zijn ook Richard Armitage, Emmet J Scanlan en Joanna Lumley te zien.

Marvels eerste dove heldin in 'Echo'

In 'Echo', ontmoeten we Maya Lopez, ook bekend als Echo, die we al eerder zagen in de Hawkeye-serie met Jeremy Renner. Gespeeld door Alaqua Cox is Echo Marvels eerste dove heldin. De serie valt onder de Marvel Spotlight-banner en richt zich meer op 'aardse' en 'karaktergedreven' verhalen, met minder focus op het grotere MCU-plaatje. Vincent D’Onofrio speelt de criminele kingpin Wilson Fisk. Een nieuwe toevoeging aan het Marvel Cinematic Universe dus om naar uit te kijken!

Van zakkenroller tot chirurg in 'The Artful Dodger'

In 'The Artful Dodger' zien we Jack Dawkins, bekend uit Oliver Twist, nu als chirurg in Australië. Jack probeert zijn criminele verleden achter zich te laten en een nieuw leven te beginnen in de kolonie van Port Victory. Zijn groeiende aanzien wordt echter bedreigd door een rivaliserende chirurg - de gouverneursdochter, Lady Belle. En wanneer Fagin erin slaagt om zijn oude protegé op te sporen wordt Jack verleid om terug te vallen in een leven van misdaad. Een intrigerend vervolg op een klassiek personage.

De modelegende 'Cristóbal Balenciaga' tot leven gewekt

In 'Cristóbal Balenciaga' duiken we in het leven van de beroemde Spaanse modeontwerper Cristóbal Balenciaga bekend als 'The Master' in de wereld van haute couture. We volgen zijn reis van de zoon van een visser en een naaister naar het opbouwen van een mode-imperium tussen de twee wereldoorlogen, en zijn debuut op de Parijse modescène. Alberto San Juan geeft op stijlvolle wijze gestalte aan de legendarische ontwerper in deze prachtige serie.

Tijdreizen en recht brengen in 'Class of 09'

'Class of 09' brengt ons naar drie verschillende tijden over een reeks decennia, waar we FBI-rookies volgen die proberen het juiste te doen. Brian Tyree Henry speelt Tayo en Kate Mara is Poet. De agenten worstelen met een veranderende wereld van strafrecht en de onstuitbare opkomst van AI. De verhaallijnen verweven en kruisen elkaar terwijl de personages omgaan met deze uitdagingen. Het belooft een spannende geheel te worden.

James May duikt in de Indiase cultuur

James May is weer op pad, deze keer in India. In 'James May: Our Man in India' verkent James het 'waarschijnlijk kleurrijkste land ter wereld'. Hij proeft lokale gerechten, probeert de oude kunst van het vliegeren en krijgt zelfs een kleine rol in een regionale tv-serie. Deze serie belooft een interessante en vermakelijke culturele duik in het prachtige India te worden. Wij waren ook al fan van de twee voorgaande seizoenen dus kijken zeker uit naar dit vervolg.

Oorlogsdrama in de lucht met 'Masters of the Air'

'Masters of the Air' is een aangrijpende serie over de avonturen van een groep jonge Amerikaanse piloten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze jonge mannen zijn onderdeel van de 'Bloody Hundredth' - de 100th Bomb Group - die bombardementsvluchten uitvoerden boven nazi-Duitsland. Met een sterrencast met onder meer Austin Butler en Barry Keoghan en geproduceerd door hetzelfde team achter 'Band of Brothers', belooft 'Masters of the Air' een boeiende kijk op een belangrijk deel van de geschiedenis te worden.

'Expats': Drama en mysterie in Hong Kong

Nicole Kidman schittert in 'Expats', een intense dramaserie over een gemeenschap van bevoorrechte expats in Hong Kong. Wanneer de dochter van Margaret, gespeeld door Kidman, plotseling verdwijnt, beginnen de problemen. Schuld en verwijten vervangen de vriendschapsbanden in deze serie met een erg aangrijpend verhaal. Gebaseerd op de roman 'The Expatriates' van Janice YK Lee, is 'Expats' een diepgaand drama dat je niet mag missen.

Afbeelding: 'The Artful Dodger', TMDB

Meer artikelen