94-jarige actrice June Squibb schittert op het Sundance Film Festival en deelt ervaringen

DDavid Meijer 21 januari 2024 15:34

De 94-jarige actrice June Squibb heeft haar eerste verschijning gemaakt op het Sundance Film Festival met haar rol in de comedy-actie-drama 'Thelma'. Ze vertelt over haar ervaringen tijdens de opnames en deelt haar toekomstige filmplannen.

June Squibb debuteert op Sundance Film Festival

De 94-jarige actrice June Squibb, bekend van haar Oscar-genomineerde rol in 'Nebraska' maakt haar debuut op het Sundance Film Festival. In 'Thelma' speelt ze een 93-jarige oma uit Los Angeles die, na opgelicht te zijn door een nep-kleinzoon, besluit om de oplichter zelf op te sporen. Een humoristisch drama dat de onafhankelijkheid en vastberadenheid van de oudere generatie belicht.

Het personage Thelma was aanvankelijk in de war na het verlies van $10.000 door de scammer die zich voordeed als haar kleinzoon. Desondanks is ze vastberaden om de oplichter op te sporen en leent ze de scooter van een oude kennis, Ben, gespeeld door de overleden Richard Roundtree. De scooter blijkt een tweezitter te zijn, wat leidt tot een onverwachte en humoristische wending in het verhaal.

Naast de humoristische en actievolle scènes, werpt 'Thelma' ook een licht op de uitdagingen van ouder worden, zoals het omgaan met lichamelijke en mentale achteruitgang en het gevoel van eenzaamheid. De film doet dit op een gevoelige en authentieke manier, waardoor het verhaal zowel vermakelijk als reflectief blijft. Mede dankzij de sterke cast, waaronder Posey Parker, Clark Gregg en Fred Hechinger, slaagt 'Thelma' erin om deze diepere thema's met succes te verkennen.

Nieuwe projecten voor June Squibb

June Squibb, die ondanks haar leeftijd nog steeds actief is in de filmindustrie, is al bezig met haar volgende projecten. Ze is gecast om de hoofdrol te spelen in de film 'Eleanor, Invisible', het regiedebuut van Scarlett Johansson. Daarnaast zal ze ook te zien zijn in de aankomende komedie 'Lost & Found In Cleveland'. Beide projecten bevestigen Squibb's toewijding aan haar acteercarrière en haar vermogen om boeiende rollen te blijven aannemen ondanks haar leeftijd.

Meer interesse in verhalen over ouderen

June Squibb merkt op dat er een groeiende interesse is in het vertellen van verhalen over oudere personen. Ze geeft aan dat dit te maken heeft met de vergrijzing van de bevolking wereldwijd. Squibb benadrukt dat leeftijd steeds meer wordt onderzocht in de filmindustrie, en dat oudere acteurs zoals zijzelf een belangrijke rol spelen in het doorbreken van stereotypen en het bevorderen van het begrip van het ouder worden in de samenleving.

Meer artikelen