Achter de schermen bij Ahsoka: Natasha Liu Bordizzo en Ivanna Sakhno over hun rollen en vriendschap

KKees van den Berg 13 december 2023 15:14

De sterren van de Disney+-serie Ahsoka Natasha Liu Bordizzo en Ivanna Sakhno delen inzichten over hun karakters, hun vriendschap achter de schermen en de uitdagingen die ze tegenkwamen tijdens de opnames.

Van rivalen tot vrienden: het verhaal van Shabine

Van rivaliserende personages in Ahsoka tot vrienden in het echte leven, Natasha Liu Bordizzo en Ivanna Sakhno hebben een sterke band opgebouwd. Fans kennen hen onder de naam WolfWren, maar ze hebben zelf de bijnaam Shabine bedacht voor hun onderlinge connectie als Sabine Wren en Shin Hati. De actrices hebben samen veel tijd doorgebracht op de set van Ahsoka, waar ze trainden voor lightsabergevechten en tijdens dat proces echte vrienden werden.

https://www.instagram.com/reel/C0c2IfZgi1c/

Bordizzo en Sakhno brachten veel tijd door in de trainingsfaciliteit met hun stuntcoördinator Ming Qiu. Hoewel Bordizzo vroeger Taekwondo deed en zelfs een zwarte band heeft, was dit de eerste keer dat ze Japanse Samurai-vormen leerde. Sakhno was meer gewend aan gymnastiek-achtig stuntwerk. Ondanks de uitdagingen en kneuzingen waren de actrices toegewijd en gefocust op hun trainingen.

https://www.instagram.com/p/CzcJggMSyHu/

Het onderzoek van Bordizzo naar Sabine Wren

Bordizzo deed uitgebreid onderzoek naar haar karakter Sabine Wren. Ze bereidde zich voor op haar rol door bijna elk Star Wars-project te bekijken, om een gevoel te krijgen voor Sabine en haar reis tot nu toe. Ze keek ook goed naar de jongere versie van het karakter (Tiya Sircar) voor haar eigen vertolking in de New Republic. Ondanks de tijd die is verstreken en de veranderingen die Sabine heeft doorgemaakt, wilde Bordizzo haar karakter in de serie Ahsoka eer aan doen.

Sakhno's karakter, Shin Hati, werd gevormd in samenwerking met Filoni en Ray Stevenson. Om in haar karakter te komen gaf Filoni het paar een boek over Noorse mythologie genaamd 'The Children of Odin'. Dit boek hielp Sakhno een dieper inzicht te krijgen in haar karakter en de relatie met Baylan Skoll. Sakhno putte ook inspiratie uit de 'fallen angel' Lucifer en Darth Vader, wat bijdroeg aan de complexiteit en diepte van haar karakter.

https://www.instagram.com/reel/C0w-zqbtn0j/

Ahsoka: Een bron van inspiratie voor fans

Zowel Bordizzo als Sakhno hopen dat hun verhalen in Ahsoka fans van de serie zullen inspireren. Ze geloven dat het leven niet bestaat uit absolute waarheden, maar louter uit grijze gebieden. Sakhno hoopt dat kijkers zichzelf in Shin zullen herkennen en dat degenen die worstelen met hun identiteit of het omgaan met moeilijkheden wat moois voor zichzelf erin kunnen vinden. Bordizzo hoopt dat mensen van de reis van Sabine leren dat je niet perfect hoeft te zijn of geen fouten hoeft te maken en dat er mensen voor je zullen zijn ongeacht de situatie.

Afbeelding: 'Ahsoka', TMDB

Meer artikelen