Acteur en comedian Richard Lewis op 76-jarige leeftijd overleden

KKees van den Berg 29 februari 2024 11:52

Acteur en stand-up comedian Richard Lewis, bekend van de serie Curb Your Enthusiasm, is op 76-jarige leeftijd overleden. Lewis leed aan de ziekte van Parkinson en overleed aan een hartaanval.

Overlijden van acteur Richard Lewis

Het is een droevige dag voor Hollywood. Richard Lewis, bekend als acteur en stand-up comedian in de langlopende serie Curb Your Enthusiasm, is overleden. Hij speelde een gefictionaliseerde versie van zichzelf in de serie. Lewis overleed in Los Angeles en was 76 jaar oud.

Oorzaak van overlijden

Het overlijden van Lewis werd bevestigd door zijn woordvoerder, Jeff Abraham. In april 2023 werd bekend dat Lewis aan de ziekte van Parkinson leed. Helaas kreeg hij dinsdagnacht een hartaanval die hem fataal werd.

Doorbraak in de comedywereld

Richard Lewis maakte naam in de comedyscenes van New York en Los Angeles in de jaren '70. Hij stond bekend om zijn stand-upoptredens waarin hij niet terugschrok voor moeilijke onderwerpen. Hij maakte grappen over zijn neuroses en verslavingen en droeg vaak donkere kleding die daarbij paste.

Naast zijn stand-up carrière, speelde Lewis in verschillende films en televisieseries. Hij speelde Prince John in de Robin Hood-parodie Robin Hood: Men in Tights, verscheen in Leaving Las Vegas en werd in 2000 onderdeel van de HBO-comedyserie Curb Your Enthusiasm. Daarin werkte hij samen met jeugdvriend Larry David.

Zelfs na zijn diagnose van de ziekte van Parkinson, bleef Lewis acteren in de serie Curb Your Enthusiasm. Hij bleef meer dan twintig jaar betrokken bij de show, een bewijs van zijn toewijding aan zijn vak en collega's.

Meer artikelen