Adam Driver onthult toekomst van Kylo Ren in Star Wars-franchise

KKees van den Berg 1 januari 2024 17:28

Adam Driver heeft zijn plannen onthuld voor een mogelijke terugkeer naar de serie. Na de aankondiging van de nieuwe REY-film, gaven fans hun meningen over Drivers karakterontwikkeling en de potentie voor zijn terugkeer.

Speculaties over Kylo Ren's terugkeer

Fans van het Star Wars-universum hebben hun gedachten gedeeld over de mogelijke terugkeer van Adam Driver als Kylo Ren. Sommigen geloven dat het personage had moeten blijven zoals oorspronkelijk gepland, als de grote slechterik van de trilogie. Anderen vonden dat zijn ontwikkeling in de laatste film, Rise of Skywalker, zijn karakter verpestte.

Adam Driver doet uitspraak in podcast

Op de vraag van de gastheren van de Smartless podcast of hij zal terugkeren als Kylo Ren, antwoordde de acteur: "Ze doen dingen, maar niet met mij. Ik doe niets meer." Toen hem werd gevraagd of dit was omdat het verhaal van zijn personage klaar was, bevestigde Driver dat dit het geval was.

Onlangs vertelde Driver over de inconsistente rol van Kylo Ren in Star Wars. "Ik had een algemene boog in gedachten die hij wilde doen, die vervolgens veranderde," onthulde hij. "[Abrams'] idee was bijna de tegenovergestelde reis van Vader, waar Vader het meest zelfverzekerd begint, het meest toegewijd aan de Dark Side. Bij de laatste film is hij het meest kwetsbaar en zwak, en hij wilde het tegenovergestelde beginnen, waar dit personage het meest verward en kwetsbaar was, en tegen het einde van de drie films het meest toegewijd zou zijn aan de Dark Side."

Gemengde meningen over Kylo Ren's karakterontwikkeling

Er waren gemengde reacties op het pad dat het personage van Kylo Ren nam. Sommigen vonden dat zijn karakterboog in de derde film, The Rise of Skywalker, zijn personage ruïneerde. Anderen waren teleurgesteld dat het originele plan waarbij Kylo zich steeds meer aan de Dark Side bond werd verlaten. Velen uitten ook hun frustratie over de richting die de Star Wars-franchise heeft genomen onder het leiderschap van Kathleen Kennedy.

Veel fans waren teleurgesteld dat de Star Wars-sequels de kans misten om de drie Skywalker-generaties samen te brengen. De hoop was om alle drie de generaties in één scène te zien, zelfs als het maar voor een moment was. Maar het lijkt er dus op dat deze wens van fans niet in vervulling zal gaan.

We zullen zien wat de toekomst in petto heeft voor Driver en Star Wars, vooral omdat we nooit hadden verwacht dat bijvoorbeeld Ewan McGregor, Liam Neeson en Hayden Christensen hun respectievelijke rollen zouden hernemen na de prequel-trilogie. Maar dat hebben ze dus de afgelopen jaren allemaal wél gedaan...

Afbeelding: 'Star Wars: The Force Awakens', TMDB

Meer artikelen