Adam Driver: oorspronkelijk was er geen verlossing gepland voor Kylo Ren uit Star Wars

DDavid Meijer 14 december 2023 14:32

In een recent interview heeft actor Adam Driver onthuld dat het oorspronkelijke verhaal van zijn Star Wars-personage Kylo Ren geen verlossingsboog ('redemption arch') bevatte. In plaats daarvan was het plan om het personage dieper in de 'dark side' te positioneren.

Toen Kylo Ren voor het eerst verscheen in The Force Awakens in 2015 werd aangenomen dat hij net zoals zijn grootvader een overgang zou maken van de 'dark side' naar de 'light side'. Dit idee werd inderdaad uitgevoerd in The Rise of Skywalker, maar volgens Adam Driver, de acteur achter het personage, was dit niet het oorspronkelijke plan voor Kylo Ren. Sterker nog, het idee was om Kylo Ren juist de tegenovergestelde weg te laten afleggen.

Originele plannen voor karakterontwikkeling Kylo Ren

Tijdens een interview in The Rich Eisen Show op The Roku Channel onthulde Adam Driver het originele plan. Driver zei: 'Ik had een algemene boog in gedachten die hij wilde doen, die vervolgens veranderde. Zijn idee was bijna het tegenovergestelde van Vader, waar Vader het meest zelfverzekerd begint, het meest toegewijd aan de dark side, en tegen de laatste film is hij het meest kwetsbaar en zwak. Hij wilde aan het tegenovergestelde beginnen, waar dit personage het meest verward en kwetsbaar was, en tegen het einde van de drie films zou het meest toegewijd zijn aan de dark side.'

https://twitter.com/adamdriverarchv/status/1734652656893764064

Veranderingen in de verhaallijn zijn niet ongebruikelijk in de Star Wars-saga. Zo was er in een vroegere versie van The Empire Strikes Back een personage genaamd Nellith Skywalker die werd beschreven als de lang verloren tweelingzus van Luke. Echter, in latere versies van het script werd dit personage volledig weggelaten en werd Leia uiteindelijk in Return of the Jedi geïntroduceerd als Luke's zus die ook de Force gebruikt. Dergelijke plotwendingen die vaak pas laat in het productieproces geïntroduceerd worden zijn kenmerkend voor de Star Wars films.

Chemie tussen Driver en Ridley beïnvloedt plot

Een andere factor die heeft bijgedragen aan de uiteindelijke verlossingsboog van Kylo Ren is de onverwachte chemie tussen Adam Driver's Kylo Ren en Daisy Ridley's Rey. Hun dynamiek op het scherm werd opgemerkt door zowel de cast als het publiek en heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de beslissing om Kylo Ren een verlossingsboog te geven.

Afbeelding: 'Star Wars: The Force Awakens', TMDB

Meer artikelen