Adam Sandler overtuigt als sprekende hagedis in 'Leo'

DDavid Meijer 26 november 2023 17:34

Adam Sandler neemt een verrassende wending in zijn carrière met zijn rol in de nieuwe Netflix-animatiefilm 'Leo'. In deze muzikale film leidt Sandler als de sprekende hagedis Leo de avonturen van een groep basisschoolleerlingen.

Adam Sandler in een nieuwe rol

Adam Sandler, bekend van verschillende genres zoals horror, tiener, mysterie, western, sport en komedie, neemt een nieuwe uitdaging aan met de animatiefilm 'Leo'. Deze film, die nu op Netflix te zien is, is misschien wel de vreemdste rol die Sandler tot nu toe op zich heeft genomen. 'Leo' voelt minder aan als een typische Sandler-film en meer als een verdraaide Disney-film. De film volgt basisschoolleerlingen die te maken hebben met de gebruikelijke kinderdrama's, maar met een grote twist: de chagrijnige klassenmascotte Leo (Sandler), een sprekende hagedis, begeleidt deze kinderen door hun problemen.

Elk kind in de film heeft zijn eigen unieke problemen en zingt hierover. Leo heeft voor elk van deze problemen een oplossing. Hij is direct met de kinderen en geeft hun soms harde, maar noodzakelijke adviezen. Dit is een weerspiegeling van Sandler's typische komische persoonlijkheid. Ondanks zijn directe benadering, is Leo een zorgzaam personage dat zich inzet voor de verbetering van het gedrag van de kinderen.

Adam Sandler, die zijn stem eerder heeft geleend aan drie delen van de Hotel Transylvania-franchise, toont in 'Leo' zijn talent voor stemacteren. Sandler heeft de gave om zijn stem op boeiende wijze te transformeren en past dit talent ook in 'Leo' toe. Het is de stem van Sandler die Leo zijn unieke karakter geeft, een mengeling van chagrijnigheid en wijsheid.

'Leo': Onvoorspelbaar en hartverwarmend

'Leo' is zonder twijfel de meest onvoorspelbare film van Sandler in zijn samenwerking met Netflix. De film combineert een surrealistisch karakter, Sandler die een hagedis wordt, met een muzikaal verhaal. De film is ook een van Sandler's meest hartverwarmende films tot nu toe, met levendige animatie die bijna op het niveau van Pixar ligt. De charmante en kleurrijke animatie is een van de hoogtepunten van de film.

Bekijk hier de trailer:

'Leo' overtreft Disney

Ondanks de gematigde recensies van andere recent uitgebrachte animatiefilms, lijkt 'Leo' Disney te overtreffen in de strijd om de beste nieuwe geanimeerde muziekale film. De film heeft een droge humor die kinderen en hun ouders aanspreekt en Sandler lijkt verrassend genoeg gemaakt te zijn om een chagrijnige hagedis te spelen.

Afbeelding: 'Leo', TMDb

Meer artikelen