Adam Sandler te zien in Netflix-film 'Spaceman'

KKees van den Berg 25 februari 2024 16:30

Acteur Adam Sandler treedt buiten zijn comfortzone in de nieuwe Netflix science fiction film 'Spaceman', waarin hij een introverte en emotioneel teruggetrokken astronaut speelt. In een recent interview deelde hij zijn ervaringen en uitdagingen tijdens het filmen.

Een nieuwe uitdaging voor Adam Sandler

Adam Sandler, bekend als komiek die niet terugschrikt voor dramatische rollen, geeft in de Netflix-film 'Spaceman' een performance zoals we die nog nooit van hem hebben gezien. Hij speelt de Tsjechische astronaut Jakub Procházka, een personage dat pijnlijk introvert, emotioneel onderdrukt en bovenal stil is. Dit was een uitdaging voor Sandler, wiens dramatische rollen meestal over energie gaan - soms rusteloos, nauwelijks ingehouden, vaak agressieve energie. Jakub is zo gedempt en samengedrukt, hij lijkt wel een trauma-slachtoffer.

Een opmerkelijk detail in 'Spaceman' is dat Sandler's personage meer dan de helft van de film doorbrengt in gesprek met een gigantische buitenaardse spin, gevoiceerd door Paul Dano. Sandler gaf in een interview toe dat hij in het begin niet zeker wist wat hij moest overbrengen. Hij besloot vervolgens gewoon te voelen wat hij voelde, en het zo veel mogelijk te beleven, met als doel een zo stil mogelijke performance te geven.

Sandler merkte op dat deze rol een stretch voor hem voelde, vooral vanwege de gedempte energie die hij moest uitstralen. In het echte leven is Sandler nogal springerig en kunnen dingen hem snel opwinden. Regisseur Johan Renck probeerde hem echter onder controle te houden en iets anders aan de performance toe te voegen.

Verhaal gebaseerd op 'Spaceman of Bohemia'

'Spaceman' is een filmadaptatie van de roman 'Spaceman of Bohemia' uit 2017, geschreven door de Tsjechische auteur Jaroslav Kalfař. Het is een ernstig drama in de trant van Andrei Tarkovsky's 'Solaris' of Christopher Nolan's 'Interstellar'. De film draait om Jakub's geestelijke aftakeling na acht maanden alleen in de ruimte, terwijl hij een gloeiend kosmisch fenomeen onderzoekt dat zichtbaar is geworden vanaf de aarde.

Emotionele gesprekken met een tennisbal

Een van de meest uitdagende aspecten van het filmen was voor Sandler het voeren van emotionele gesprekken met een tennisbal op een stokje, die de stand-in was voor een CG-karakter dat later zou worden toegevoegd. Sandler moest zich volledig inleven in zijn rol en doen alsof de tennisbal een levend personage was. Dit was niet zijn eerste keer dat hij een stand-in object als een levend personage moest behandelen, maar het was wel de eerste keer dat hij moest huilen voor een tennisbal.

'Spaceman' binnenkort op Netflix

'Spaceman' zal vanaf 1 maart op Netflix te streamen zijn. Het is een film die de kijkers een nieuwe kant van Sandler laat zien en belooft een intrigerende kijkervaring te worden.

Meer artikelen