Agatha Christie-verfilming 'Murder on the Orient Express' gooit hoge ogen op Netflix

KKees van den Berg 17 januari 2024 13:05

Netflix heeft deze week de lang verwachte verfilming van Agatha Christie's 'Murder on the Orient Express' toegevoegd aan het aanbod. De sterrencast, onder leiding van Kenneth Branagh, maakt deze moordmysterie een must-see voor liefhebbers van het genre en is reeds enorm populair op het streamingplatform.

Murder on the Orient Express op Netflix

Goed nieuws voor de Netflix-abonnees: de streaminggigant heeft de rechten opgepikt van de verfilming 'Murder on the Orient Express' uit 2017. Deze film, gebaseerd op het gelijknamige moordmysterie van Agatha Christie, is nu te zien. Het is een uitgelezen kans om te genieten van een meeslepend misdaadverhaal, zonder je huis te hoeven verlaten.

Het verhaal van 'Murder on the Orient Express' is er eentje dat je op het puntje van je stoel houdt. Een moord vindt plaats op een trein, met dertien verdachte passagiers aan boord. En laat één van hen nu net de beroemde detective Hercule Poirot (gespeeld door Kenneth Branagh) zijn. Poirot neemt het op zich om de moordenaar te ontmaskeren voordat er nog een slachtoffer valt. Een race tegen de klok en een intrigerend spel van kat en muis.

Eerste film van Christie-trilogie

'Murder on the Orient Express' is slechts het begin van een trilogie, allemaal gebaseerd op de werken van Agatha Christie. Kenneth Branagh, die ook de regie voor zijn rekening nam, keerde twee keer terug als Poirot in 'Death on the Nile' (2022) en 'A Haunting in Venice' (2023). Naast Branagh zijn ook Johnny Depp, Dame Judi Dench, Olivia Colman, Willem Dafoe, Penélope Cruz en Michell Pfeiffer te zien in deze filmreeks.

Nu beschikbaar op Netflix

Wil je 'Murder on the Orient Express' zelf beleven? De film is reeds beschikbaar op Netflix en na slechts enkele dagen op de streamingdienst staat de film nu al op plek 2 in de Netflix top 10.

Afbeelding: 'Murder on the Orient Express', TMDB

Meer artikelen