'Alexander: The Making of a God': nieuw Netflix-docudrama onthult trailer

DDavid Meijer 11 januari 2024 14:52

Netflix lanceert de trailer van de zesdelige docudrama 'Alexander: The Making of a God'. De serie belooft de buitengewone levensloop van Alexander de Grote te onthullen van zijn opmars als jonge banneling tot het veroveren van de wereld. De serie komt op 31 januari uit op de streamingdienst.

Onthulling van de trailer voor de docudrama

Het langverwachte moment is aangebroken: Netflix heeft de trailer voor het zesdelige docudrama 'Alexander: The Making of a God' onthuld. De serie die op 31 januari in première gaat belooft het buitengewone leven van Alexander de Grote te onthullen, van zijn jeugd als verbannen jongeman tot zijn onverzadigbare obsessie om de Perzische keizer Darius te verslaan. Dit leidde hem ertoe om de reeds bekende wereld in minder dan zes jaar te veroveren.

De serie belooft een pakkende mix te bieden van dramatische scènes en inzichtelijke academische informatie, aangevuld met mooie archeologische ontdekkingen. Calliope Limneos-Papakosta, een vooraanstaand Grieks archeoloog, leidt de voortdurende opgravingen op de archeologische site in Alexandrië, Egypte. Ze is op zoek naar de 'Gouden Vlies' van de Griekse oudheid: het kostbare graf van Alexander de Grote.

Alexander de Grote, een legendarische militaire leider

Alexander de Grote, koning van Macedonië, staat bekend als een van de meest succesvolle militaire commandanten in de geschiedenis. Zijn talrijke en diepgaande prestaties omvatten vooral de verovering van het Perzische Rijk, dat destijds het grootste rijk ter wereld was. Alexander versloeg de Perzische koning Darius III en nam de controle over uitgestrekte gebieden die zich uitstrekken van de Balkan tot het hedendaagse Pakistan.

Het Hellenistische tijdperk: de erfenis van Alexander's veroveringen

De veroveringen van Alexander hadden verstrekkende gevolgen. Ze leidden tot de verspreiding van de Griekse cultuur en taal over zijn enorme rijk, wat het begin van het Hellenistische tijdperk markeert. Deze periode werd gekenmerkt door een versmelting van Griekse, Perzische, Egyptische en Indiase culturen, wat een enorme invloed had op kunst, architectuur en literatuur. Alexander stichtte meer dan 20 steden, waarvan Alexandrië in Egypte de beroemdste is, die een belangrijk centrum werd voor zowel onderwijs als cultuur in de oude wereld.

Buck Braithwaite brengt Alexander tot leven

De getalenteerde Buck Braithwaite neemt de veeleisende rol van Alexander op zich in de dramatische delen van de docudrama. Braithwaite heeft onlangs een rol gespeeld in de veelgeprezen thriller Fair Play en zal binnenkort te zien zijn in de Apple TV+ beperkte serie Masters of the Air. Daarnaast zal Mido Hamada koning Darius spelen, een rol die hem wellicht bekend is van zijn optredens in de serie Emerald City en de film American Sniper.

In een passende eerbetoon aan Alexander de Grote en ter ere van de aanstaande release van de docudrama, heeft Griekenland vorige week het gerestaureerde paleis van Philip II in Aigai, Macedonië, heropend. Dit is het historische paleis waar Alexander de Grote 2300 jaar geleden de kroon opzette.

Afbeelding: 'Alexander: The Making of a God', TMDB

Meer artikelen