Alle nieuwe 'Lord Of The Rings'-films en series die eraan zitten te komen

KKees van den Berg 20 november 2023 13:27

Het universum van J.R.R. Tolkien breidt uit met aankomende films en series in de Lord Of The Rings-franchise. Van een geanimeerde prequel tot voortzettingen van de huidige Amazon Prime-serie, er is veel om naar uit te kijken.

Uitbreiding van de Lord Of The Rings-franchise

De franchise van Lord Of The Rings staat niet stil. Met meerdere tv-series en films in de maak, is de wereld van Middle-earth springlevend. De uitbreiding van de franchise biedt een schat aan mogelijkheden voor toekomstige verhalen, met een zee aan potentieel buiten het verhaal van Sauron en de Ene Ring. Deze verhalen zullen tot leven komen in de aankomende projecten, waaronder 'The War of the Rohirrim' en het tweede seizoen van Amazon Prime's 'The Rings of Power'.

Het verhaal van 'The War of the Rohirrim'

Een van de meest verwachte projecten is 'The War of the Rohirrim', een geanimeerde film die dient als een spiritueel prequel op de originele trilogie. Dit verhaal speelt zich af 183 jaar voor 'The Two Towers' en focust op de legendarische koning Helm Hammerhand, gespeeld door Brian Cox, die zijn land verdedigt tegen een leger van Dunlendings. Onder de castleden zien we ook de terugkeer van Miranda Otto als Eowyn uit de originele Lord Of The Rings-trilogie.

Het tweede seizoen van 'The Rings of Power'

Een ander belangrijk project is het tweede seizoen van 'The Rings of Power' van Amazon Prime. Deze serie zal het verhaal van de Oorlog van de Elfen en Sauron in het Tweede Tijdperk van Midden-aarde voortzetten. We zullen de voortzetting zien van de vervaardiging van de Ringen van Macht en hoe deze strijdig zijn met de vernieuwde aanwezigheid van Sauron in Midden-aarde na seizoen 1.

Nieuwe Lord Of The Rings-films van New Line Cinema

Het laatste bevestigde project is een nieuwe reeks films binnen de Lord Of The Rings-franchise ontwikkeld door New Line Cinema. Hoewel er weinig details bekend zijn over deze serie, is het de bedoeling dat deze wordt gebaseerd op 'The Lord of the Rings' en 'The Hobbit'. Dit heeft velen doen speculeren of deze reeks een remake zal zijn van de originele twee trilogieën van Peter Jackson, maar dit blijft speculatie gezien Hollywood's neiging tot reboots en remakes de laatste tijd.

Afbeelding: 'The Lord of the Rings: The Rings of Power', TMDb

Meer artikelen