Alles over 'American Nightmare' op Netflix

RRoos Verhoeven 20 januari 2024 09:24

Netflix-gebruikers zijn verbijsterd door de nieuwe true-crimeserie 'American Nightmare'. De serie schijnt een licht op een verhaal dat vaak vergeleken wordt met de bestseller 'Gone Girl'. Kijkers delen hun ongenoegen over de behandeling van Denise Huskins door de autoriteiten.

Nieuwe serie 'American Nightmare' schokt Netflix-kijkers

De nieuwste toevoeging aan het Netflix-arsenaal is de true-crimeserie 'American Nightmare'. Deze serie heeft bij velen voor verbijstering gezorgd. De makers van de serie zijn ook verantwoordelijk voor de vroegere hit 'The Tinder Swindler', die in februari 2022 werd uitgebracht. Deze reeks van drie delen focust op een zaak die in het echte leven doorgaat als 'Gone Girl', het verhaal van een vrouw die werd ontvoerd en waarvan de politie weigerde te geloven dat het legitiem was.

Weerzinwekkend verhaal over ontvoering van Denise Huskins

In 2015 drong een indringer binnen in het huis van Denise Huskins en haar vriend Aaron Quinn in Vallejo, Californië. Beiden werden gedrogeerd en Huskins werd ontvoerd en voor losgeld vastgehouden. Toen Quinn zich tot de politie wendde voor hulp, was hij geschokt dat hij niet geloofd werd – en al snel werd hij zelf verdacht van betrokkenheid bij haar verdwijning. Dit verhaal werd al snel vergeleken met 'Gone Girl', de bestseller van Gillian Flynn die in 2014 werd verfilmd, waarin een vrouw plotseling verdwijnt en de politie vermoedt dat haar man erachter zit.

Kijkers uiten hun ongeloof en walging

Kijkers delen hun verbijstering op social media na het bekijken van 'American Nightmare'. Veel kijkers uiten hun woede en ongeloof over de manier waarop Huskins door de autoriteiten is behandeld na haar traumatische ervaring. Een kijker schreef op Twitter: 'De hele documentaire is een voorbeeld van waarom vrouwen de politie niet bellen als ze worden aangevallen. De politie is zo nalatig, het is weerzinwekkend.'

'American Nightmare' biedt kijkers een uniek kijkje achter de schermen van de hele beproeving. De serie toont wat er werkelijk gebeurde en hoe het koppel heeft moeten vechten om hun traumatische ervaring serieus te laten nemen. Over hun herstel van het incident in 2021 vertelde Huskins aan ABC News: 'Je kunt een trauma doormaken dat je zo verwoest dat je denkt: 'Het is onmogelijk om hier overheen te komen. Wat doe ik nu?'

Meer artikelen