Alles over de Avatar state in 'Avatar: The Last Airbender' op Netflix

DDavid Meijer 27 januari 2024 09:12

Netflix brengt volgende maand een nieuwe live-actionserie uit, gebaseerd op Avatar: The Last Airbender. Het belooft een geweldige serie te worden, maar met een aantal veranderingen die de fans wellicht zullen opmerken. Een daarvan heeft betrekking op de Avatar state, die volgens showrunner Albert Kim anders zal functioneren in de remake.

Introductie van de nieuwe Avatar: The Last Airbender

Volgende maand komt Netflix met een gloednieuwe live-actionserie gebaseerd op Avatar: The Last Airbender. De eerste beelden zien er veelbelovend uit, met bekende personages als Aang, Sokka, Katara en Zuko die tot leven komen. Zowel fans van het origineel als nieuwe kijkers kunnen genieten van een fantasiewereld die voornamelijk is geïnspireerd door Oost-Aziatische culturen, vol elementaire magie en knotsgekke wezens.

De producenten van Avatar: The Last Airbender, waaronder showrunner Albert Kim, zijn vastbesloten om de excentrieke elementen van de animatieserie in deze live-action remake te behouden. Je zult bijvoorbeeld in de trailer struisvogel-paard hybride wezens zien die karren trekken en mogelijk verliefd worden op Appa, de schattige vliegende bizon die door onze held Aang en zijn vrienden als vervoermiddel wordt gebruikt.

Veranderingen in de regels van de Avatar state

Een van de dingen waarmee Kim en zijn team speelden waren de regels die de Avatar state regelen. In de wereld van The Last Airbender hebben sommige mensen het vermogen om de elementen: lucht, water, vuur en aarde te 'buigen' en naar hun wil te sturen. Aang is zo'n air bender. Hij is ook de Avatar, de enige persoon op de planeet die alle vier de elementen kan beheersen. In de trailer zien we Aang naar het einde toe de Avatar state activeren.

Avatar state werkt anders in de remake

Kim gaf aan dat de Avatar state in de remake iets anders zal werken. Hij lichtte toe dat we Aang in het eerste seizoen niet zo vaak de Avatar state zien ingaan als in de geanimeerde serie. Dit is omdat ze wilden dat het bijzonder voelde en ze wilden duidelijk maken dat Aang die state alleen onder specifieke omstandigheden kon bereiken. De regels voor het activeren van deze state zijn dus een beetje aangepast.

Kim hoopt dat de fans zullen inzien dat alle veranderingen in het belang zijn van het gehele verhaal. Ondanks de verschillen tussen de animatie en de live-action versie, streeft het team ernaar de essentie van het verhaal te behouden. We kunnen allemaal voor onszelf oordelen wanneer Avatar: The Last Airbender seizoen 1 op 22 februari op Netflix verschijnt.

Afbeelding: 'Avatar: The Last Airbender', TMDB

Meer artikelen