Alles over de nieuwe Harry Potter-serie, vanaf 2026 te zien op HBO Max

DDavid Meijer 24 februari 2024 11:55

In 2026 zal de langverwachte Harry Potter-serie haar debuut maken op de Max streamingservice. Dit heeft Warner Bros. Discovery aangekondigd. De serie is een 'trouwe adaptatie' van de romans en zal een geheel nieuwe cast hebben, met J.K. Rowling als uitvoerend producent.

Harry Potter TV-serie debuteert in 2026

De Harry Potter-reeks, een van de meest geliefde fantasy-franchises, maakt haar langverwachte TV-debuut op de Max streaming service in 2026. Dit is officieel aangekondigd door Warner Bros. Discovery. De liefhebbers van de magische wereld van Harry Potter kunnen zich dus opmaken voor een gloednieuwe serie die de magie van Hogwarts naar het kleine scherm brengt.

CEO David Zaslav enthousiast over serie

David Zaslav, de CEO van Warner Bros. Discovery, gaf tijdens een financieel gesprek aan zeer enthousiast te zijn over de komende Harry Potter-serie. Hij deelde zijn opwinding over het project en gaf aan dat er serieuze plannen zijn om de franchise voort te zetten. Dit is niet alleen goed nieuws voor de fans, maar het laat ook zien dat Warner Bros. Discovery grote plannen heeft met de magische wereld van Harry Potter.

Nieuwe cast en J.K. Rowling als producent

De aankomende serie wordt een 'trouwe adaptatie' van de Harry Potter-romans en zal met een geheel nieuwe cast worden uitgevoerd. De beroemde auteur van de serie, J.K. Rowling, zal dienen als uitvoerend producent. Het belooft dus een spannende nieuwe interpretatie te worden van de geliefde verhalen, met de originele auteur aan het roer.

Ondanks de opwinding rondom de nieuwe serie, heeft de oorspronkelijke Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe aangegeven dat hij waarschijnlijk niet zal terugkeren voor deze serie. Dit nieuws kan voor sommige fans wellicht teleurstellend zijn, maar Radcliffe benadrukt dat het verhaal 'fris' wordt gestart, dus het zou enigszins vreemd zijn als hij een cameo zou maken.

Afbeelding: 'Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2', TMDB

Meer artikelen