Alles over de nieuwe true crime-film 'How to Rob a Bank' (Netflix)

RRoos Verhoeven 4 juni 2024 14:45

Netflix presenteert een documentaire die het verhaal vertelt van een bankrover genaamd 'Hollywood', die in de jaren negentig 19 banken in Seattle beroofde. Deze bankrover liet zich inspireren door de film 'Point Break' en werd berucht door de bankovervallen tussen 1992 en 1996. Met zijn buitgemaakte $2,3 miljoen, genoot hij kort van zijn onrechtmatig verkregen rijkdom voordat zijn leven een tragische wending nam.

Dramatische reconstructies brengen verhaal tot leven

In de documentaire wordt het verhaal van Hollywood op een levendige manier gebracht. Regisseurs Stephen Robert Morse en Seth Porges maken gebruik van geanimeerde verhaalborden en dramatische reconstructies om zijn flamboyante overvallen, extravagante vermommingen en ongewone schuilplaatsen in beeld te brengen. Het is een waarheidsgetrouw verslag dat desondanks aanvoelt als een grootschalige bioscoopfilm.

Hollywood, geboren als Scott Scurlock, had een merkwaardige jeugd en universitaire ervaring. Ondanks dat hij slechts één studiepunt verwijderd was van een afgeronde studie in chemie en biologie, werd hij van school gestuurd voor het koken van crystal meth. Deze ongebruikelijke achtergrond vormde de basis voor zijn criminele activiteiten, en zijn drugshandel hielp hem een opvallende levensstijl te financieren, onder andere door het bouwen van een enorme boomhut in het bos bij Olympia.

Het tragische einde van 'Hollywood'

Het criminele pad van Hollywood kwam tot een tragisch einde. Na een dramatische schietpartij en een heftige achtervolging, koos hij ervoor zijn eigen leven te beëindigen toen hij in het nauw gedreven werd. Na zijn dood stortte zijn geliefde boomhut, die zo kenmerkend was voor zijn unieke levensstijl, volledig in. Een passend, zij het treurig, einde van het verhaal van deze beruchte bankrover.

Afbeelding: 'How to Rob a Bank', TMDB

Meer artikelen