Alles over documentaire 'Man on the Run' op Netflix over Jho Low

DDavid Meijer 2 december 2023 11:32

Netflix heeft de wereldwijde rechten gekocht voor de misdaaddocumentaire 'Man On The Run', die het 1MDB-schandaal en de vermeende mastermind achter het fonds, de internationale voortvluchtige Low Taek Jho, ook bekend als Jho Low, belicht.

De plot van de documentaire draait om Jho Low, een zakenman en playboy die in samenwerking met de voormalige Maleisische premier Najib Razak een grootschalig plan heeft opgezet om het 1MDB-fonds te misbruiken. Dit fonds was in 2009 opgericht voor de bevolking van Maleisië, maar bleek in 2015 misbruikt te zijn voor persoonlijke doeleinden.

Onderzoek naar het 1MDB schandaal

Het 1MDB-schandaal kwam aan het licht toen de journalist Clare Rewcastle-Brown in 2015 gelekte financiële documenten ontving. Dit leidde tot een wereldwijd onderzoek waarbij grote sommen geld werden ontdekt die naar internationale bankrekeningen werden geleid om de extravagante levensstijl van Low te financieren. Deze levensstijl omvatte de aanschaf van luxe woningen, een privéjet, een superjacht, uitbundige feesten met beroemdheden en dates met supermodellen.

Jho Low is niet alleen bekend van het 1MDB-schandaal, maar ook als financier van Martin Scorsese's Oscar-genomineerde film 'The Wolf of Wall Street'. Vanwege zijn extravagante levensstijl en betrokkenheid bij Hollywood werd hij ook wel de 'Aziatische Great Gatsby' genoemd. Dit aspect van zijn leven wordt ook belicht in de documentaire 'Man On The Run'.

Jho Low op de vlucht voor internationale autoriteiten

Het verhaal van Jho Low eindigt niet met zijn extravagante levensstijl en Hollywood-connecties. Hij wordt nu geconfronteerd met ernstige aanklachten, waaronder witwassen van geld en andere misdrijven die verband houden met het schandaal. Hij wordt momenteel gezocht door internationale autoriteiten en het wordt aangenomen dat hij zich ergens in China schuilhoudt.

Lancering van 'Man On The Run' op Netflix

Kijkers hoeven niet lang meer te wachten om meer te weten te komen over het schandaal en de persoon achter het schandaal, Jho Low. De documentaire 'Man On The Run' wordt wereldwijd uitgebracht op Netflix op 5 januari 2024. Het belooft een onthullend kijkje te zijn in een wereld van corruptie, extravagantie en misdaad.

Afbeelding: 'The Wolf of Wall Street', TMDB

Meer artikelen