Alles over Live-actionfilm 'How To Train Your Dragon'

KKees van den Berg 25 januari 2024 14:52

Julian Dennison, Gabriel Howell, Bronwyn James en Harry Trevaldwyn zijn gecast voor de rollen van Fishlegs, Snotlout, Ruffnut en Tuffnut in de live-actie versie van 'How to Train Your Dragon'. Ze voegen zich bij Mason Thames en Nico Parker die de rollen van Hiccup en Astrid vertolken.

Nieuwe castleden voor 'How to Train Your Dragon'

Julian Dennison, bekend van de aankomende A24 film 'Y2K' en 'Deadpool 2', en Gabriel Howell, gezien in 'Nightsleeper' en 'Bodies', zullen de rollen van Fishlegs en Snotlout op zich nemen. Bronwyn James, bekend van 'Wicked' en 'Masters of the Air', zal de rol van Ruffnut voor haar rekening nemen, terwijl Harry Trevaldwyn, gezien in 'The Bubble' en 'Ten Percent', de rol van Tuffnut zal vertolken. Ze voegen zich bij Mason Thames en Nico Parker die de rollen van Hiccup en Astrid vertolken in deze nieuwe reboot van de film.

Gerard Butler, die zijn rol als Stoick de Vast zal hervatten, en Nick Frost, die als Gobber de Belch bij de franchise komt, zullen ook in de film te zien zijn. De film wordt geregisseerd, geschreven en geproduceerd door Dean DeBlois, de originele filmmaker van 'How to Train Your Dragon'. Hij is ook bekend voor zijn werk aan de originele 'How to Train Your Dragon' film.

De productie van de film zal in handen zijn van de drie keer voor de Oscar genomineerde Marc Platt. Hij zal de film produceren voor zijn Universal-based Marc Platt Productions, samen met Adam Siegel, de president van Marc Platt Productions. Platt is bekend van films zoals 'La La Land', 'Bridge of Spies', en 'Trial Of The Chicago 7'.

Releasedatum aangekondigd

Hoewel er nog veel onbekend is over de plot en productie van de film, kunnen fans van 'How to Train Your Dragon' zich verheugen op de releasedatum. De film zal in de bioscoop verschijnen op 12 juni 2025. Bereid je dus voor op een nieuwe reis naar de wereld van draken en vikingen.

Opmerkelijke carrières van de nieuwe castleden

De nieuw gecaste acteurs hebben allemaal indrukwekkende cv's. Julian Dennison speelde onlangs een hoofdrol in de door Jonah Hill geproduceerde film 'Y2K', en speelde de slechterik in 'Christmas Chronicles 2'. Gabriel Howell is een afgestudeerde van de Royal Academy of Dramatic Art en was te zien in de Netflix-serie 'Bodies'. Bronwyn James zal te zien zijn in de filmadaptatie van 'Wicked', en Harry Trevaldwyn speelde een hoofdrol in de indie-film 'Sweet Sue'.

Afbeelding: 'How to Train Your Dragon: The Hidden World', TMDB

Meer artikelen