Alles over Netflix-film 'Knives Out 3': 'Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery'

KKees van den Berg 25 mei 2024 14:01

Netflix heeft de officiële titel van de derde 'Knives Out'-film aangekondigd. De nieuwste toevoeging aan de mysteriereeks, 'Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery', is gepland voor release in 2025. Daniel Craig keert terug als detective Benoit Blanc in zijn meest gevaarlijke zaak tot nu toe.

Onthulling titel van derde 'Knives Out'-film

Eerder dit jaar kondigde Netflix aan dat de opnames van de derde 'Knives Out'-film zullen starten. Nu heeft de streamingsdienst de langverwachte titel onthuld: 'Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery'. Kijkers kunnen uitkijken naar de terugkeer van detective Benoit Blanc in zijn meest uitdagende zaak tot nu toe. De exacte releasedatum is nog niet bekend gemaakt, maar de film staat gepland voor 2025.

Daniel Craig keert terug als Benoit Blanc

Daniel Craig, die we voor het eerst leerden kennen als de beroemde privédetective Benoit Blanc in 'Knives Out' uit 2019, speelt opnieuw de hoofdrol in het derde deel van de reeks. Craig's Blanc werd in de eerste film ingehuurd om de dood van bestsellerauteur Harlan Thrombey te onderzoeken, een verwrongen zaak vol boze familieleden en achterdochtige gebeurtenissen. In 'Glass Onion: A Knives Out Mystery' werd hij naar Griekenland geroepen om een mysterie rondom een miljardair en zijn vrolijke vriendengroep te ontrafelen.

Rian Johnson aan het roer van de 'Knives Out'-reeks

Net als de voorgaande films is ook dit vervolg geschreven en geregisseerd door Star Wars-regisseur Rian Johnson. Johnson heeft op social media aangegeven dat hij een grote fan is van whodunnits en vooral hoe flexibel dit genre is. Hij spreekt over een 'tonaal spectrum van Carr tot Christie' en dat het verkennen van dit bereik een van de spannendste dingen is aan het maken van de Benoit Blanc-films.

Hoewel fans enthousiast zijn over de aankomende film, zullen ze nog even geduld moeten hebben. 'Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery' staat gepland om in 2025 op Netflix te verschijnen. In de tussentijd kunnen kijkers genieten van de eerste twee films in de serie, 'Knives Out' en 'Glass Onion: A Knives Out Mystery', die ook op Netflix te zien zijn.

Afbeelding: 'Glass Onion: A Knives Out Mystery', TMDB

Meer artikelen