Alles over 'Top Gun 3' met Tom Cruise in de hoofdrol

RRoos Verhoeven 16 januari 2024 14:33

Fans van Top Gun kunnen hun hart ophalen, een derde deel is in de maak. Hetzelfde team, zowel voor als achter de camera, keert terug. Tom Cruise, eerder bekroond als best betaalde acteur dankzij zijn rol als Maverick, zal opnieuw van de partij zijn.

Top Gun 3 in aantocht

Top Gun-fans kunnen zich opmaken voor een nieuwe missie. De makers van de reeks zijn begonnen met de productie van een derde deel. Na een spannende wachttijd van bijna veertig jaar tussen het eerste en tweede deel van Top Gun, bleek het wachten de moeite waard. Top Gun: Maverick, ondanks meerdere vertragingen, werd een ware kaskraker in 2022.

Warner Bros sluit megadeal met Tom Cruise

Na het enorme succes van Top Gun: Maverick heeft Warner Bros. een aantrekkelijke deal gesloten met Tom Cruise. Dankzij zijn indrukwekkende vertolking van Maverick in de Top Gun-reeks, is Cruise uitgegroeid tot de best betaalde acteur ooit. Gelukkig hoeven fans niet nog eens bijna veertig jaar te wachten op het derde deel.

Bekende gezichten keren terug in Top Gun 3

In Top Gun 3 zullen we niet alleen Tom Cruise weer zien stralen als Maverick. Ook acteurs Glen Powell en Miles Teller maken hun comeback. Het gerucht gaat dat Ehren Kruger, die reeds betrokken was bij het script van de voorgaande films, ook betrokken is bij dit derde deel. Joseph Kosinski, de regisseur van Maverick, wordt eveneens verwacht zijn bijdrage te leveren, hoewel zijn exacte rol nog onduidelijk is.

Tom Cruise heeft zijn handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst met Warner Bros. Dit partnerschap, gericht op het ontwikkelen van nieuwe films, is echter niet exclusief. Cruise heeft alle vrijheid om ook films te blijven maken met Paramount, zolang zijn schema dit toelaat.

Na de achtste Mission: Impossible lijkt Top Gun 3 het volgende grote project te zijn van Tom Cruise. Aangemoedigd door het succes van de Top Gun-reeks, wil Cruise snel verder met het volgende deel. Met een lucratieve deal die hem een deel van de opbrengsten oplevert, heeft Cruise alle reden om zijn vliegkunsten opnieuw te vertonen.

Afbeelding: 'Top Gun: Maverick', TMDB

Meer artikelen