Alles wat we weten over 'The Witcher: Sirens of the Deep', de nieuwe animatiefilm van Netflix

KKees van den Berg 13 november 2023 14:17

Netflix heeft bevestigd dat er een nieuwe animatiefilm in de maak is binnen het universum van The Witcher, genaamd 'Sirens of the Deep'. Dit is wat we tot nu toe weten over deze veelbelovende film, die verwacht wordt in 2024.

Nieuwe Witcher-animatiefilm aangekondigd

Het populaire fantasy universum van The Witcher, gebaseerd op de boekenreeks en videospelletjes, blijft uitbreiden. Netflix heeft bevestigd dat er een nieuwe animatiefilm in de maak is, genaamd 'The Witcher: Sirens of the Deep'. Hoewel de oorspronkelijke serie, gecreëerd door Andrzej Sapkowski, al in de jaren 90 debuteerde, kreeg de serie pas recentelijk meer bekendheid dankzij de succesvolle videospelletjes en de Netflix-adaptaties. 'Sirens of the Deep' zal naar verwachting in 2024 verschijnen.

Hoewel er nog geen exacte releasedatum is aangekondigd voor 'Sirens of the Deep', heeft Netflix wel laten weten dat de film ergens in de tweede helft van 2024 op het streamingplatform zal verschijnen. Het publiek kan dus verwachten dat er meer details zullen volgen in de aanloop naar de release van de film.

Doug Cockle keert terug als Geralt

Fans van de videogame serie hebben geluk: Doug Cockle, die in alle drie de games de stem van Geralt of Rivia, ook bekend als de Witte Wolf, vertolkte, zal wederom zijn stem lenen voor de animatiefilm. Daarnaast zullen ook enkele favoriete acteurs uit de live-action tv-serie hun stemmen lenen voor de animatiefilm. Zo is bevestigd dat Anya Chalotra en Joey Batey hun rollen als Yennefer van Vengerberg en Jaskier zullen hervatten.

Plot onthuld voor 'Sirens of the Deep'

Volgens de officiële synopsis van Netflix zal 'Sirens of the Deep' zich afspelen tussen aflevering 1 en 6 van het eerste seizoen van de Netflix-serie 'The Witcher'. De film zal dus de gebeurtenissen van zowel de boeken als de tv-adaptatie volgen. In 'Sirens of the Deep' wordt Geralt of Rivia, een gemuteerde monsterjager, ingehuurd om een reeks aanvallen in een kustdorp te onderzoeken en raakt hij betrokken bij een eeuwenoud conflict tussen mensen en zeemeerminnen.

Om de fans alvast een voorproefje te geven van wat ze kunnen verwachten, heeft Netflix een teaser-trailer voor 'The Witcher: Sirens of the Deep' uitgebracht. Hoewel de trailer nog niet veel weggeeft over de exacte inhoud van de film, geeft het wel een indruk van de sfeer en de animatiestijl.

Afbeelding: 'The Witcher: Sirens of the Deep', TMDb

Meer artikelen