Amazon Prime Video kondigt 'Wheel of Time' filmtrilogie aan, Kari Skogland als regisseur

DDavid Meijer 18 december 2023 18:01

Amazon Prime Video werkt aan een trilogie van films gebaseerd op de populaire fantasyserie 'Wheel of Time'. Kari Skogland zal de eerste film 'The Age of Legends' regisseren.

Kari Skogland regisseert 'The Age of Legends'

Het succes van de 'Wheel of Time'-serie heeft Amazon Prime Video geïnspireerd om een filmtrilogie te gaan maken. De trilogie zal op het werk van Robert Jordan worden gebaseerd. De eerste film in de reeks genaamd 'The Age of Legends' heeft nu een regisseur: Kari Skogland. Skogland is bekend om haar werk aan grote televisieseries zoals The Falcon and The Winter Soldier, The Walking Dead, The Handmaid's Tale en The Punisher.

'The Age of Legends': Verhaal en setting

Amazon heeft grootse plannen met de 'Wheel of Time'-franchise. De filmtrilogie zal verhalen vertellen over de rijke en complexe geschiedenis van de wereld van Robert Jordan. 'The Age of Legends', de eerste film in de trilogie, zal zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in de serie afspelen. Het verhaal zal draaien om de opkomst van 'The Dark One' en zijn discipelen 'The Forsaken'. Een groep magie-gebruikers moet samenwerken om 'The Dark One' te stoppen en het einde van de wereld te voorkomen.

Voor geïnteresseerden van 'Wheel of Time'-franchise zijn de eerste twee seizoenen van de gelijknamige serie nu te zien op Amazon Prime Video. In de huidige serie op APV volgen we Moraine Damodred, gespeeld door Rosamund Pike, op haar zoektocht naar 'The Dragon Reborn'. Volgens de profetieën is dit karakter een krachtige magie-gebruiker die de redder of de vernietiger van de wereld kan zijn.

Release 'The Age of Legends' op Amazon Prime Video

Wanneer de eerste film uit moet gaan komen op Prime Video is nog niet bekend.

Afbeelding: 'The Wheel of Time', TMDB

Meer artikelen