Amazon Studios ontwikkelt Spaanstalige spin-off van 'The Boys'

DDavid Meijer 1 december 2023 09:02

Terwijl Marvel worstelt met teruglopende populariteit, ziet Amazon Studios een gouden kans om de superheldenwereld op zijn eigen manier te veroveren. Hoe? Met een nieuwe, Spaanstalige spin-off van de succesvolle serie The Boys, gesitueerd in Mexico City.

Nieuwe spin-off The Boys in Spaans

Amazon Studios zet vol in op de superheldenparodie'The Boys en werkt aan een nieuwe spin-off met een unieke twist. Deze aanvulling op het The Boys-universum zal uniek zijn: het is een Spaanstalige serie die zich afspeelt in Mexico City. Hoewel de serie nog groen licht moet krijgen voor productie, is de kans groot dat deze doorgaat, gezien het aanhoudende succes van The Boys en zijn eerdere spin-offs.

Marvel worstelt met populariteitsdaling

In tegenstelling tot de bloeiperiode van Marvel, die een decennium lang de bioscopen domineerde met succesvolle superheldenfilms, wordt de studio nu geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Teruglopende bioscoopcijfers, films die lijden onder duidelijk onafgemaakte CGI, vernietigende kritieken van critici en een dalende interesse van het publiek lijken te suggereren dat de consument misschien wel 'Marvel-moe' is geworden. Deze ontwikkelingen hebben de deur geopend voor alternatieven in het superheldengenre, zoals de Amazon-serie The Boys.

The Boys scoort door parodie op superheldengenre

In een tijdperk waarin veel consumenten 'superheldenmoe' lijken te zijn, slaagt The Boys erin om zich te onderscheiden en succesvol te zijn. De serie, een Prime Video Original, drijft de spot met de clichés uit het superheldengenre, waardoor het een frisse en relevante kijk biedt op de overbewolkte markt. Met drie succesvolle seizoenen en meerdere hit-spin-offs, waaronder Gen V en de cartoon The Boys Presents: Diabolical, blijft The Boys een kracht om rekening mee te houden in de superheldenwereld.

Door het ontwikkelen van een Spaanstalige spin-off van The Boys, volgt Amazon Studios een beproefde strategie in de streamingwereld. Deze zet lijkt sterk op die van Netflix, die eerder succes boekte door lokale spin-offs te creëren van populaire titels, zoals met de film Bird Box. Met deze nieuwe The Boys-serie hoopt Amazon Studios een nog groter publiek aan te spreken en hun wereldwijde bereik te vergroten.

Meer artikelen