Animator brengt burn-outervaring tot leven in 'I'm Perfectly Fine'

DDavid Meijer 10 november 2023 11:15

Animator Dario van Vree en art-director Maaike Hartjes bieden met hun halfuur durende animatiefilm 'I'm Perfectly Fine' een herkenbaar en lichtvoetig portret van een burn-out, gezien door de ogen van freelance illustrator Maya.

De inspiratie achter de animatiefilm

Dario van Vree heeft met 'I'm Perfectly Fine' een pakkend en verhelderend beeld gecreëerd van de strijd tegen een burn-out. De film, gebaseerd op de strip 'Burnout Dagboek' van Maaike Hartjes, vormt een halfuur durende, geanimeerde weergave van de persoonlijke burn-outervaringen van de hoofdpersoon.

Maya: De freelance illustrator met een burn-out

De hoofdpersoon van deze film is Maya, een hardwerkende freelance illustrator die haar passie voor haar werk niet verliest, ondanks de lage vergoeding. Haar leven neemt echter een abrupte wending wanneer ze plotseling een burn-out krijgt, een ervaring die voor velen misschien wel herkenbaar is.

Van Vree en Hartjes hebben ervoor gekozen om de film een lichtvoetige toon te geven, waarschijnlijk om het zware onderwerp van burn-out toegankelijker te maken. Door gebruik te maken van zowel grote als kleine visuele vondsten, weerspiegelt de film op een sympathieke manier hoe men tot rust kan komen tijdens een burn-out en hoe deze rust ook iets vraagt van de mensen om hen heen.

Afbeelding: 'I'm Perfectly Fine', TMDb

Meer artikelen