Anne Hathaway deed auditie voor Black Cat in 'Spider-Man 4'

DDavid Meijer 12 december 2023 17:24

Anne Hathaway sprak recentelijk over het bijna verkrijgen van de rol van Black Cat in een nooit gemaakte vierde Spider-Man film. De actrice geeft toe dat er gesprekken hebben plaatsgevonden, maar dat het er dus nooit echt van is gekomen.

Het is geen geheim dat Sam Raimi, de regisseur achter de originele Spider-Man-trilogie met Tobey Maguire, plannen had voor een vierde Spider-Man-film. Anne Hathaway, bekend van haar rollen in films als The Dark Knight Rises en Les Misérables, was in beeld om het personage Black Cat, een bekende naam in het Spider-Man-universum, te vertolken. Helaas is de film dus nooit gemaakt.

Hathaway's rol in Spider-Man

In een recent interview liet Hathaway weten dat er wel gesprekken hebben plaatsgevonden over haar mogelijke rol in Spider-Man 4. De actrice bevestigt echter dat het nooit echt verder is gekomen. Ze heeft het script nooit gelezen, enkel enkele pagina's tijdens de auditie, en ze heeft de Black Cat outfit nooit aangedaan. Het lijkt erop dat de onderhandelingen in een vroeg stadium zijn gestaakt.

Hathaway als Catwoman in DC-universum

Hoewel Hathaway de kans miste om de rol van Black Cat te spelen in Spider-Man 4, kreeg ze later toch de kans om een superheldin te spelen. De actrice speelde Catwoman in de DC-film The Dark Knight Rises, geregisseerd door Christopher Nolan. Hathaway heeft in recente interviews aangegeven dat ze veel plezier beleefde aan de samenwerking met Nolan.

Hathaway speculeert dat als ze de rol van Black Cat had gekregen in Spider-Man 4 ze waarschijnlijk niet de kans had gekregen om Catwoman te spelen in The Dark Knight Rises. Ze gelooft dat regisseur Christopher Nolan misschien voor een andere actrice zou hebben gekozen als ze al bekend was van een rol in het Marvel-universum.

Meer artikelen