Anya Taylor-Joy krijgt mogelijk grote rol in Marvel's 'Fantastic Four'-reboot

DDavid Meijer 24 november 2023 17:01

Anya Taylor-Joy, bekend van 'The Queen's Gambit', wordt naar verluidt overwogen voor een 'slechteriken'-rol in de aankomende reboot van Marvel's 'Fantastic Four'. De speculaties doen de ronde na een melding van insider @DanielRPK.

Anya Taylor-Joy mogelijk in schurkenrol

Anya Taylor-Joy, de Emmy-genomineerde actrice van The Queen's Gambit, is in gesprek om deel te nemen aan het Marvel Cinematic Universe in een nog niet onthulde schurkenrol. Insider @DanielRPK, die het nieuws naar buiten bracht dat Pedro Pascal Reed Richards zal spelen, meldde als eerste de mogelijke betrokkenheid van Taylor-Joy. Er gaan online geruchten dat Marvel Studios naar verluidt van plan is om een vrouwelijke Silver Surfer te casten als de gender-swapped heraut van Galactus; Oscarwinnaar Javier Bardem is naar verluidt in gesprekken om het planeet-verwoestende kosmische personage te spelen.

Taylor-Joy vertolkte een ander Marvel personage - Illyana Rasputin, a.k.a. Magik - in Fox's X-Men-spinoff 'The New Mutants'. Haar credits omvatten onder meer The Witch, Last Night in Soho, The Northman, The Menu, en The Super Mario Bros. Movie en zal naast Chris Hemsworth als Imperator Furiosa schitteren in George Miller's Mad Max prequel Furiosa.

Details over de Fantastic Four reboot

WandaVision en Monarch: Legacy of Monsters' Matt Shakman regisseert de reboot van Marvel's Fantastic Four, die gepland staat om in het voorjaar van 2024 te starten met filmen in de Pinewood Studios in Londen. Wie de Fantastic Four zullen spelen is een hot topic geweest sinds Kevin Feige plannen voor de nieuwe film aankondigde in 2020: recente Fantastic Four-castinggeruchten hebben Pascal (The Last of Us), Vanessa Kirby (Napoleon), Joseph Quinn (Stranger Things), en Ebon Moss-Bachrach (The Bear) gekoppeld aan rollen als het viertal van Reed Richards/Mister Fantastic, Sue Storm/The Invisible Woman, Johnny Storm/Human Torch, en Ben Grimm/The Thing.

Releasedatum en onderdeel van MCU fase 5

Marvel's Fantastic Four heeft momenteel een releasedatum staan op 1 mei 2025, als onderdeel van Phase 5 van de MCU en de Multiverse Saga. En volgens regisseur Shakman. zal het een unieke verhaallijn en aanpak in de filmwereld brengen.

Afbeelding: 'The Queen's Gambit', TMDb

Meer artikelen