Anya Taylor-Joy schittert vanaf deze week in nieuwste Mad Max-film: 'Furiosa'

RRoos Verhoeven 20 mei 2024 13:45

De nieuwste toevoeging aan het Mad Max universum, Furiosa: A Mad Max Saga, met in de hoofdrol Anya Taylor-Joy, zal deze week in de bioscopen te zien zijn. De film is een prequel die zich richt op het personage Furiosa, oorspronkelijk gespeeld door Charlize Theron.

Het verhaal achter Furiosa

De prequel van Mad Max, Furiosa: A Mad Max Saga, duikt dieper in op het leven van het personage Furiosa. In deze film wordt het verhaal verteld van een jonge Furiosa die, 45 jaar na de val, weggehaald wordt bij haar familie uit de Green Place of Many Mothers. We zien hoe zij de rest van haar leven vecht om weer thuis te komen. De rol van Furiosa wordt dit keer vertolkt door de ster van The Queen's Gambit, Anya Taylor-Joy.

De rol van Furiosa, oorspronkelijk gespeeld door Charlize Theron, is nu in handen van Anya Taylor-Joy. Het regieteam heeft bewust gekozen voor een jongere actrice om dure verjongingstechnieken te vermijden. Nog een leuk detail: de soundtrack van de film wordt verzorgd door de Nederlandse componist Junkie XL, die ook wel bekend staat als Tom Holkenborg. Hij was ook verantwoordelijk voor de muziek in Millers Mad Max: Fury Road.

Furiosa in de bioscoop

Voor de fans van het Mad Max universum is er goed nieuws: Furiosa draait vanaf donderdag 23 mei in de bioscoop.

Afbeelding: 'Furiosa: A Mad Max Saga', TMDB

Meer artikelen