Apple TV Plus en Paramount Plus overwegen in bundelaanbod om tegenwicht te bieden aan Netflix en (HBO) Max

KKees van den Berg 5 december 2023 11:52

Apple TV Plus en Paramount Plus zijn naar verluidt in gesprekken om een bundelpakket te lanceren. Dit is een strategie om zich beter te positioneren in de streamingoorlog, waarin ze concurreren met diensten zoals Netflix en Max.

Mogelijke lancering van Apple en Paramount bundel

Volgens berichten van de Wall Street Journal zijn Apple en Paramount in onderhandeling over de lancering van een gezamenlijke bundel van hun streamingdiensten, Apple TV Plus en Paramount Plus. Dit zou de derde streamingbundel zijn die op de markt komt, na de Disney-bundel en de onlangs aangekondigde Netflix en Max bundel voor Verizon. De gesprekken bevinden zich nog in een vroeg stadium, maar het is duidelijk dat de bundel goedkoper zou zijn dan het afzonderlijk abonneren op beide diensten.

Churn-probleem bij Apple TV Plus en Paramount Plus

Churn-rate, ofwel het percentage klanten dat een dienst opzegt binnen een bepaalde periode, is een probleem voor zowel Apple TV Plus als Paramount Plus. Beide diensten hebben te maken met hogere churn-percentages dan het industriegemiddelde. Dit betekent niet noodzakelijk dat ze de slechtste diensten zijn. Vaak zeggen mensen een dienst op omdat ze niet geïnteresseerd zijn in de nieuwe content van die maand. Zeker nu streamingdiensten regelmatig hun prijzen verhogen. Zowel Apple TV Plus als Paramount Plus hebben dit jaar hun prijzen verhoogd.

Bundeling als oplossing voor churn-probleem

Een bundel van Apple TV Plus, dat bekend staat om zijn kwalitatieve aanbod, en Paramount Plus, dat uitblinkt in kwantiteit, kan een oplossing zijn voor hun churn-probleem. Samengevoegd kunnen ze een dienst bieden vergelijkbaar met Netflix of (HBO) Max. Maar om de beste bundel op de markt te zijn, zullen Apple TV Plus en Paramount Plus waarschijnlijk de goedkoopste moeten zijn. Zo aantrekkelijk als de Disney Duo bundel van Hulu en Disney Plus of Netflix's bundel met Max is, zo aantrekkelijk is een optentiële bunderl van Apple TV Plus en Paramount Plus op zichzelf nog niet.

Het lijkt erop dat consolidatie de toekomst van streamingdiensten is. Het is echter nog onduidelijk of dit gunstig zal uitpakken voor de consument of juist de competitie zal verminderen. De tijd zal het leren of deze bundeltrend een voordeel of een nadeel zal zijn.

Meer artikelen