'Aquaman and the Lost Kingdom' mikt op mooie opening tijdens kerst

KKees van den Berg 1 december 2023 13:49

De DC-film 'Aquaman and the Lost Kingdom' die geproduceerd wordt door Warner Bros, mikt op een opbrengst van 50 tot 60 miljoen dollar in het eerste weekend. De film, geregisseerd door James Wan, komt uit op 21 december, net voor de kerstdagen.

Verwachte opbrengst in het openingsweekend

De DC-superheldenfilm 'Aquaman and the Lost Kingdom' staat drie weken voor de release al flink in de belangstelling. De verwachting is dat de film in de eerste vier dagen 50 tot 60 miljoen dollar zal binnenhalen. Dat is een aanzienlijk bedrag, vooral als je bedenkt dat dit het openingsweekend is.

Het vervolg op 'Aquaman', geregisseerd door James Wan, wordt op 21 december in de bioscopen uitgebracht. Kerstmis valt dit jaar op een maandag, wat betekent dat de bioscoopbezoeken op zondag (kerstavond) met zo'n 60% globaal zullen dalen ten opzichte van zaterdag. Maar vanaf kerstmaandag zullen de bezoekaantallen juist weer met ruim 100% toenemen. Een bekend fenomeen dat bioscoopbezoeken vanaf kerstdag sterk stijgen.

Weinig concurrentie tijdens de kerstperiode

'Aquaman 2' heeft het geluk dat het de grootste film is tijdens de kerstperiode met weinig andere grote titels die ermee kunnen concurreren. In plaats daarvan zijn er vooral films die in de prijzen kunnen vallen tijdens het awards seizoen, zoals 'Iron Claw' van A24.

'Aquaman 2' populair onder mannelijk publiek

Uit peilingen blijkt dat 'Aquaman 2' al erg populair is bij het mannelijke publiek, zelfs zonder verdere promotie. De film doet het zelfs beter dan andere aankomende superheldenfilms, zoals 'The Marvels', 'Guardians of the Galaxy vol. 3' en 'The Flash'.

'Aquaman and the Lost Kingdom' is vanaf donderdag 21 december 2023 in de Nederlandse bioscoop te zien. Bkijk hier alvast de trailer:

Afbeelding: 'Aquaman and the Lost Kingdom', TMDB

Meer artikelen