'Aquaman en the Lost Kingdom' blijft het internationaal aardig doen in de bioscoop

RRoos Verhoeven 16 januari 2024 15:46

Ondanks gemengde recensies en productieproblemen, weigert Aquaman and the Lost Kingdom te verdrinken aan de wereldwijde box office. De film overschrijdt de verwachtingen en maakt een sterke kans om de magische grens van $400 miljoen aan opbrengsten te halen.

Aquaman 2 overtreft box office verwachtingen

Aquaman and the Lost Kingdom, de laatste film in de nu ter ziele gegane DC Extended Universe, doet het niet slecht aan de wereldwijde box office. Ondanks een lauw marketing push van Warner Bros. en gemengde reacties van het publiek, blijft de film boven water. Het totale bedrag aan opbrengsten bedraagt momenteel $373.7 miljoen en het lijkt waarschijnlijk dat de film de $400 miljoen zal halen.

Op weg naar break-even

Volgens de algemene regel moeten films van deze omvang idealiter hun productiebudgetten in de bioscoop verdubbelen om break-even te zijn. Aquaman 2 lijkt op weg om de eerste DCEU-film te worden die dit sinds Black Adam in 2022 bijna bereikt. Met een productiebudget van $200 miljoen zou een opbrengst van $400 miljoen zeker geen slechte prestatie zijn.

Aquaman 2 blinkt uit tussen DCEU-releases

In vergelijking met andere recente releases in het DCEU, doet Aquaman 2 het opvallend goed. Films als Black Adam, Shazam! Fury of the Gods, Blue Beetle en The Flash hebben allemaal slechter gepresteerd aan de box office. Dit versterkt alleen maar de verrassende prestaties van Aquaman 2, dat ondanks problemen en gemengde reacties blijft presteren.

Het DCEU wordt onder handen genomen door co-CEO's James Gunn en Peter Safran. Vanaf 2025 begint het nieuwe DC Universe met de film Superman: Legacy van Gunn. Het is een spannende tijd voor fans van DC met veel veranderingen in aantocht en we kijken uit naar de toekomstige ontwikkelingen van het DC Universe.

Afbeelding: 'Aquaman and the Lost Kingdom', TMDB

Meer artikelen