Austin Butler zegt James Bond-dromen vaarwel

RRoos Verhoeven 29 februari 2024 16:10

Austin Butler, bekend van zijn rol als Elvis en nu in Dune: Part Two, heeft aangegeven dat zijn droom om de eerste Amerikaanse James Bond te worden niet langer realiteit zal worden. Dit onthulde de acteur in een recent talkshowbezoek. Deze droom had hij vroeger als jonge ster uitgesproken in Teen Vogue, maar blijkt nu toch niet haalbaar.

Nationaliteit hindert Bond-ambitie

De 32-jarige Butler had tijdens een videoshoot voor Teen Vogue in 2012 aangegeven dat het zijn grote droom was om de befaamde geheim agent James Bond te spelen in de toekomst. Echter, het feit dat hij niet de Britse nationaliteit heeft, die onlosmakelijk met de rol verbonden is, heeft ertoe geleid dat hij deze droom heeft laten varen.

Eerste ontmoeting met Zendaya

Tijdens diezelfde videoshoot had Butler gezegd dat hij de eerste Amerikaanse Bond zou kunnen zijn. Dit was tevens zijn eerste kennismaking met Zendaya, die ook een belangrijke rol speelt in 'Dune: Part Two'. Ondanks zijn ambitie heeft de acteur besloten om de Bond-droom niet te verwezenlijken.

In een recent interview met Jimmy Fallon werden Butler's eerdere uitspraken omtrent zijn James Bond-droom opnieuw aangehaald. Hier gaf de acteur toe grote bewondering voor James Bond te hebben, maar benadrukte hij ook dat hij van mening is dat de rol Brits moet blijven.

'Dune: Part Two', waarin Butler een opvallende bijrol vertolkt, draait momenteel in de Nederlandse bioscopen. De zoektocht naar een opvolger van Daniel Craig als James Bond zorgt voor veel speculaties, maar één ding is zeker: 'Elvis' zal het in ieder geval niet zijn.

Meer artikelen